Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie #1) – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 12 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie #1) – Vanessa GerritsTweedehands Vleugels door Vanessa Gerrits
Ook door deze auteur: Tweedehands Vleugels
Serie: Vleugel Trilogie #1
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Juni 2016
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789462661783
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel. Maar wat win je als je verliest? En is het het waard?

Begin 2014 vroeg Vanessa Gerrits mij of ik haar boek Tweedehands vleugels wilde recenseren. Ik las de epub en schreef al eerder een recensie. En nu is het boek dan eindelijk uitgegeven bij een ‘echte’ uitgever en kon ik het boek nogmaals lezen. Ditmaal op een manier waarop ik het zelf het liefste heb: een echt boek. Mét de bloedmooie handtekening van Vanessa zelf!

vleugels2

Tweedehands vleugels gaat over de engel Lucy en de Kraai Max. Ze ontmoeten elkaar als Max Lucy haar vleugels steelt en haar vleugelloos achterlaat. Lucy is radeloos, maar toch blijft Max in haar hoofd rondspoken. Als een soort Romeo & Julia ontstaat er een romance. En dat gaat niet zonder slag of stoot; naast de verboden liefde is Lucy ook nog eens verloofd met de goedzak J.J.

Dat klinkt misschien op het eerste oog als een vrij clichématig liefdesverhaal geïnspireerd op Twilight. Dit is het niet. Vanessa Gerrits heeft een heel eigen wereld geschapen vol snoezige engelen en steampunk kraaien. En ik zou zelf niet kunnen kiezen wat ik ben… Ik vind beiden zo tof; ze hebben heel duidelijk hun eigen eigenaardigheden en dat vind ik een grote plus. De romantiek is dan niet perse mijn ding; de samenkomst met alle andere elementen maken het tot een heel aangenaam geheel waar ik ook de tweede keer ontzettend van heb genoten.

vleugels3

Ik durf zelfs te zeggen dat ik het alleen maar beter vindt geworden nu er nog iemand overheen is gegaan. Ik ben er trots op dat Vanessa’s verhaal nu echt kan uitvliegen (en ik ben trots op mezelf dat ik in het dankwoord sta). Ik vind het geheel oprecht goed in elkaar zitten, ook al zijn er ook wat punten die ik minder lekker vind lopen. Zoals de leeftijd van de personages. Ze gedragen zich en zien er uit als 17, maar zouden veel ouder zijn. Dat vind ik zonde. Wat is er mis met echte jonkies die echte kalverliefde ontdekken? Daarbij vind ik de verloving behoorlijk uit de lucht vallen en een vrij makkelijke manier om een hindernis in hun relatie te vormen. Ik miste de daadwerkelijke klik tussen de twee engelen. Maar he, misschien denken engelen daar anders over.

Tweedehands vleugels is een heerlijke paranormal romance zoals er de laatste tijd maar weinig zijn verschenen van deze kwaliteit. Het boek heeft mij vleugels gegeven en ik kan niet wachten om ook het tweede deel – wat ik destijds proef heb gelezen – te kunnen herlezen. Jen, bedankt voor het oppakken van dit boek en Vanessa, bedankt voor het schrijven van dit boek. Liefs, de mix tussen engel en kraai.

Tweedehands vleugels geeft je vleugels. Van romantiek tot actie, alles zit er in. Van suikensnoeperd tot steampunk, Vanessa Gerrits heeft een nieuwe wereld gecreëerd en dat is erg goed geslaagd.

vleugels

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie #1) – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.