Wrap-up oktober

Geplaatst op 1 november 2020 door Emmy in Boeken, TBR / 4 Comments

Oktober ging in een hoog tempo voorbij. Waar ik het normaal een vrij langzame maand vind, was het nu een keer knipperen en Halloween stond voor de deur. Het was een maand waarin we in thuisisolatie zaten vanwege een positieve test, waarin ik even geen zin had om te bloggen maar waarin ik wel flink wat leeszin kreeg. Het was een vreemde maand, maar wel leerzaam. Vandaag deel ik mijn oktober wrap-up, waarin ik laat zien welke boeken ik las, welke boeken ik aan mijn verzameling toevoegde en welke boeken ik in november graag zou willen lezen.

In de vakantie heb ik veel gelezen, en ik heb ook twee boeken niet uitgelezen. Namelijk Brieven aan de duisternis en De verrader van Elmhudde. Deze boeken wilde ik deze maand lezen, maar ze spraken me gewoon niet meer aan. Ik besloot dat het tijd was om niet meer door te vechten: het leven is te kort en er zijn vast nog genoeg boeken die me wel weten te pakken. Het was een goede keuze.

Wel merkte ik dat – zodra school weer begon – ik weer wat moest gaan zoeken naar leeszin.. of nou, de energie om te lezen!

Gelezen in oktober

Dit was dus mijn oktober TBR. Twee boeken heb ik niet uitgelezen (DNF) en de rest wel!

Naast bovenstaande TBR heb ik ook nog wat andere boeken gelezen.

Het hart van de adelaar – Emmelie Arents
Het negende huis – Leigh Bardugo (reread)
Polaroidmeisje – Femke Hendriks
Undercover bromance – Lyssa Kay Adams
Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J Maas (reread)
Voorbij het wederwoud – Valentijn Ringelberg
Heks van vuur en oorlog – S. Christina
Verschijningen – Hilda Spruit
Handvol sterren – Ruby Dhal
A world without princes – Soman Chainani (luisterboek)
American Royals – Katharine McGee
Wiccapedia – Shawn Robbins

Ik ben in nog wat boeken bezig waarvan ik niet weet of ik ze uit ga krijgen voor het eind van de maand. Dit zijn bijvoorbeeld De mist van avalon (lees ik op mijn ereader in bed), Rosemarked (luisterboek), Schoolfeest (op school in mijn pauzes) en Fable (mijn ‘gewone’ leesboek). Ik lees graag meerdere boeken tegelijk. Hopelijk heb ik ze de komende maand uit.

Mijn favorieten van oktober

Het negende huis vond ik een fantastisch boek, maar ook Verschijningen, Undercover bromance en Voorbij het wederwoud vielen erg in de smaak. Ik heb veel boeken gelezen die ik goed vond, dus dat gaf me echt het gevoel dat ik heeeeel veel heb gelezen. En dat terwijl ik vroeger het dubbele aan boeken kon lezen per maand. En weet je? Het is goed zo!

November TBR

Ik ben wellicht wat optimistisch, maar ik heb een grote stapel met boeken gemaakt die ik in november zou willen lezen. Als het niet helemaal lukt is dat oke, want er zitten een aantal dikke boeken tussen. Die schuif ik dan gewoon door naar december. Ik kan gewoon niet kiezen!

Ik hoop de volgende boeken te lezen:

Heartstream – Tom Pollock
Jong gehekst is oud gedaan – Colleen Cross
Eclips – Stephanie Meyer (reread)
De nachtbrenger – Sabaa Tahir
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2
De twaalf – justin cronin
Fable – Adrienne Young (al begonnen)
Nick & Charlie – Alice Oseman
Rosemarked – Livia Blackburne (luisterboek)
Het verzet van de koningin – Rebecca Ross

In theorie zou ik het moeten kunnen halen… Nu afwachten of het in de praktijk ook lukt.

Nieuwe boeken

Ook deze maand heb ik weer een stapel met mooie boeken mogen toevoegen aan mijn verzameling. Het zijn er aardig wat, maar toch heb ik mijn TBR redelijk onder controle nu. Dus tenzij er opeens toch nog een amazon sale aankomt, lukt het me vast mijn TBR nog een beetje in te korten.

Dit waren mijn nieuwe boeken deze maand:

Heks van vuur en oorlog ontving ik van de uitgever in een mooi pakketje met boekenleggers en andere goodies. Ik heb dit boek te afgelopen maand ook al gelezen.

Net als American royals, die ik ook mocht ontvangen en al gelezen heb. Evenals Verschijningen, trouwens! Laten we zeggen dat ik gewoon heeeeel veel zin had om nieuwe boeken meteen te verslinden.

Ik heb nog een aantal boeken gekregen: De dans van tulpen, powervrouwen, de prinses kan zich prima zelf redden, het transport, het verzet van de koningin (waar ik enorm naar uitkeek!) en Chinouk’s nieuwste boek: Je hebt één nieuwe volger.

Vervolgens kreeg ik Fable van Annabel (DANKJEWEL!) en kocht ik zelf Nick & Charlie en Radio Silence.

Aardig wat nieuw leesvoer deze maand. Ik ben benieuwd wanneer ik aan alles toekom.

Hoe was jouw leesmaand? Heb je nog mooie boeken kunnen lezen?

Tags: ,

Divider

4 responses to “Wrap-up oktober

  1. Annelies Voolstra

    Ik heb net 3 hele mooie in leer gebonden en geïllustreerd boeken gekocht.Kan niet wachten tot ik ze krijg.Van de gebroeders Grimm , Hans Christiaan Andersen en the Bronte sisters de laatste heeft grloof ik geen illustraties.

  2. De Prinses kan zichzelf prima redden, is dat het poetry boek van Amanda Lovelace? Ik wist niet dat die vertaald ging worden. Cool. Ik ken haar nog van de tumblr dagen haha. Deze heb ik niet gelezen, de twee vervolgen wel en ze zijn zeker heftig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.