Polaroidmeisje – Femke Hendriks

Geplaatst op 26 oktober 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Polaroidmeisje – Femke HendriksPolaroidmeisje door Femke Hendriks
Uitgever: Karakter Uitgevers | September 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 197
ISBN: 9789045217208
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Achter het zeer populaire Instagramaccount Polaroidmeisje gaat de verlegen en onhandige Lize schuil. Op haar account vindt ze meer en meer haar eigen stem en durft ze uit haar comfortzone te kruipen. Maar dan krijgt ze een geheimzinnig bericht. Ze besluit haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen te nemen. Maar Hannah heeft zo haar eigen problemen. Haar broer Rafaël gedraagt zich heel vreemd en thuis is de spanning om te snijden. Lize en Thomas gaan samen op onderzoek uit. Maar als Lize plotseling verdwijnt, blijkt dat geen heel verstandig besluit te zijn geweest. Waar is Lize toch en wat heeft Rafaël daarmee te maken?

Sinds ik in een mediatheek op een middelbare school werk, ben ik veel actiever bezig met wat jongeren écht willen lezen. Ik heb dan ook aardig wat nieuwe boeken ontdekt en heb er nog een berg liggen die ik nog wil lezen. Dit maakt ook dat ik bewuster rondkijk naar wat er verschijnt. Zal het iets zijn voor bij mij op school? Die vraag stelde ik ook bij Polaroidmeisje van Femke Hendriks.

Liza heeft een populair Instagramaccount waar ze zichzelf durft te zijn en ook nog eens met haar grote hobby van fotografie bezig kan zijn. Als ze een geheimzinnig bericht krijgt, neemt ze haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen. Hannah, haar beste vriendin, heeft echter genoeg op haar bordje liggen. En dan verdwijnt Lize plotseling…

Allereerst was het heel erg leuk dat dit boek zich afspeelt in Den Bosch. Ik herkende heel veel plekken en dit bracht de stad voor mij tot leven. Niet elke plek was echter nog even relevant: de plek waar de hoofdpersoon chocolademelk drinkt, is er helaas niet meer. Sad, want ik ging daar ook altijd de lekkerste warme chocolademelk ever drinken. En natuurlijk had ik liever gezien dat de personages op ‘mijn’ school zaten.

Polaroidmeisje is een verhaal vol potentie, maar waar nog het een en ander aan verbeterd had kunnen worden. De hoofdstukken zijn nogal hak op de tak, waardoor het nogal chaotisch werd. De schrijfstijl had voor mij ook wat vloeiender gemogen. Ook was de plot op sommige plekken ongeloofwaardig en dat vond ik jammer.

Het is alsof er teveel in het boek moest, waardoor niet alles even goed uit de verf komt. Gewone schooldingen voelde daardoor even belangrijk als andere heftige dingen die de hoofdpersonages overkomt. Soms vond ik het gewoon niet logisch wat er beschreven werd, vooral als er opeens een heel random kort hoofdstuk tussendoor kwam.

Een van de onlogische dingen is bijvoorbeeld dat Liza een heel populair account heeft, maar slechts een paar honderd volgers… Dat is niet zo populair… En zo waren er wat meer dingetjes waarbij ik dacht: oei, als hier even wat meer naar gekeken was

Dat betekent niet dat het boek slecht is, maar ik denk wel dat het meer had kunnen zijn.

Het leukste vond ik het dat het boek zich afspeelde in mijn woonplaats en eens niet in een grote stad of een te vaag omschreven stad. Je zou een tour door de stad kunnen lopen om de plekken uit het boek te bezoeken (dat kan met Supernerd trouwens ook!) en dat vind ik een leuk gegeven.

Al met al een aardig verhaal, maar geen bijzonder boek. Om antwoord te geven op de vraag of dit boek echt geschikt zou zijn voor op school: bij ons zeker, maar dat komt vooral omdat het in de regio afspeelt.

two-half-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.