Wereldvrouwen – Katherine Halligan

Geplaatst op 6 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wereldvrouwen – Katherine HalliganWereldvrouwen door Katherine Halligan
Uitgever: Gottmer | September 2018
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9789025770235
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Wereldvrouwen
Maak in Wereldvrouwen kennis met 50 dappere vrouwen uit de wereldgeschiedenis die met hun visie, moed en hoop de wereld voorgoed hebben veranderd. Deze bekende vrouwen zoals Anne Frank en Malala, maar ook minder bekende vrouwen vertellen hun levensverhaal, beginnend bij hun jeugd. De pagina's worden gesierd door frisse portretten, zeldzame archieffoto's en inspirerende quotes. Een fraai boek om cadeau te geven en te koesteren, voor iedereen!

Na Wereldkinderen heb ik nu eenzelfde boek in de serie gelezen: Wereldvrouwen. Dit boek bevat 50 vrouwen die iets hebben betekend voor de wereld.

wereldvrouwen

In Wereldvrouwen maak je kennis met 50 dappere vrouwen die de wereld wisten te veranderen. Een aantal zal je kennen, zoals Anne Frank of Malala, maar een aantal zullen ook nieuw zijn. Voor elke vrouw is een complete spread voor het levensverhaal, met daarop uitleg wat ze hebben bereikt.

wereldvrouwen

Er worden allerlei vrouwen door de eeuwen heen besproken. De tekst is goed leesbaar en ook prima voor te lezen. Hierdoor is het boek leuk voor jonge lezers (of luisteraars!), maar ook voor ouderen. eigenlijk is het een tijdloos boek, want vrouwen maken al eeuwenlang het verschil. Dit boek is een ode aan hen.

Ik vind het heel tof dat het hele boek is geillustreerd. Niet alleen zorgt dit voor eenheid, het geeft het boek ook een minder non-fictie vibe. Er zijn nog wel wat vrouwen uit het boek in leven, maar door illustraties te gebruiken, worden ze even waardevol als de rest.

wereldvrouwen

Ik vond Wereldvrouwen heel leuk om te lezen. Ja, het had overlap met het andere boek, maar dat vond ik niet erg. Ik vond het fantastisch om geïnspireerd te worden.

Dit boek is een ideaal cadeau voor de feestdagen. Kinderen zullen er van smullen: op elke pagina is zo veel te zien en te lezen.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.