Wereldkinderen: 50 jonge mensen die het verschil maakten – Tom Adams

Geplaatst op 8 oktober 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Wereldkinderen: 50 jonge mensen die het verschil maakten – Tom AdamsWereldkinderen door Tom Adams
Uitgever: Gottmer | Juni 2020
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9789025773274
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

50 jonge mensen die het verschil maakten: een boek over inspirerende kinderen die de wereld op zijn kop hebben gezet. Dit kinderboek is een ware ode aan inspirerende jonge mensen, van Greta Thunberg tot Pelé. Ook Pocahontas, Mozart, Malala en Emma Watson komen langs! En een prachtig boek voor alle betrokken jongeren van nu. Het staat vol belangrijke quotes, kleurrijke illustraties en bijzondere foto’s van 50 jonge mensen die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Laat je inspireren: ook jij kunt het verschil maken!

Ik hou heel veel van inspirerende boeken. Dus toen ik Wereldkinderen van Tom Adams, met daarin 50 jonge mensen die het verschil maakte, mocht recenseren, was ik echt heel blij. Het boek kwam binnen en zag er prachtig uit: elk kind heeft een eigen spread en prachtige illustraties. Dit is een boek dat ik Lily nog heel vaak ga voorlezen om haar te motiveren het beste uit het leven te halen.

In Wereldkinderen worden vijftig kinderen van over de hele wereld besproken. Of ze nu vroeger leefden of pas een paar jaar oud zijn: ze hebben hun omgeving geïnspireerd. Ze waren slim of heel dapper. En hun verhaal moet verteld worden.

Wat ik zo gaaf vind aan het boek is dat er allerlei kinderen van allerlei tijden en allerlei afkomsten worden behandeld. Stuk voor stuk hebben ze veel invloed gehad op anderen: of dit nou een kleine groep mensen of juist wereldwijd is. Dit vond ik erg mooi.

Hoewel elke pagina wel op een zelfde soort manier is opgemaakt, verveelde dit nooit, wat mede kwam door de vlotte pen, de leuke feitjes en de prachtige vormgeving. Dat maakt dit boek nog waardevoller!

Het boek is opgedeeld in een vijftal thema’s met in elk thema 10 kinderen. Er zitten kinderen tussen wiens naam ik al kende, maar ook heel veel nieuwe namen passeerde de revue. Het inspireerde mij ook: wat wisten deze jongeren al veel te bereiken.

Ik heb ook het andere boek Wereldvrouwen, welke enige overlap heeft met de jonge mensen uit dit boek.

Wil je je laten inspireren door jonge mensen die uitblonken in hun wijsheid, moed, doorzettingsvermogen of vermogen om de wereld vanuit een andere hoek te laten bekijken, dan raad ik je echt aan om Wereldkinderen aan te schaffen. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook perfect om kinderen mee te inspireren door de verhalen voor te lezen. Met de prachtige illustraties is dit boek een waar pronkstuk in de kast.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Wereldkinderen: 50 jonge mensen die het verschil maakten – Tom Adams

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.