Werelden ontwaken – diverse auteurs

Geplaatst op 14 april 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Werelden ontwaken – diverse auteursWerelden ontwaken door Diverse auteurs
Ook door deze auteur: Heksenmonument
| November 2022
Genres: Fantasy, Verhalenbundel
Aantal pagina's: 344
ISBN: 9789083044071
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-half-stars

Zeven schrijvers, zeven werelden, één reis.

Klopjacht - Een necromantiër moet een brug slaan tussen duistere gebeurtenissen uit heden en verleden in zijn jacht op een klopgeest die de universiteit teistert.

De huilende stad - Een vluchteling volgt de moordenaar van haar ouders naar de levende stad Zagrabe, maar de stad bemoeit zich met haar wraakplannen

Federica’s metamorfose - Een wetenschapper manipuleert reusachtige plastic-etende rupsen om de problemen met plastic afval op te lossen, maar nu is ze verantwoordelijk voor alle gevolgen.

Zeesteen - Een kapitein krijgt de opdracht om een aangespoelde zeesteen naar nieuw land te brengen, maar een inktvloek dwarsboomt haar missie.

Duizend doden - Een scepticus moet zijn ideeën over de realiteit loslaten om zijn grote liefde terug te vinden in de enige plaats waar ze nog bestaat: het verleden.

Faylars transformatie - Een rokkenjager is op zoek naar de oorsprong van de vreemde tekens op zijn huid wanneer hij als een blok valt voor zijn droomvrouw... een draak.

Winterwaker - Een schubbeling krijgt de kans om te bewijzen dat hij is wie hij zich diep vanbinnen voelt… als hij tenminste de ijskoude winternacht overleeft.

Deze bundel neemt je mee naar plekken waar je nog niet bent geweest en bereidt je voor op grotere verhalen. Stap door de poort en ervaar hoe deze werelden ontwaken.

Een tijdje geleden werd ik door een aantal auteurs benaderd of ik interesse had om hun bundel Werelden ontwaken te lezen. Dit boek beloofde niet zomaar een verhalenbundel te zijn: het zat vol met korte verhalen die verbonden zijn met de grotere verhalen van deze auteurs. Als een soort lokkertjes: kennismaken met de auteur en diens schrijfstijl, maar ook kennismaken met een wereld. Zo las ik prologen, over bijpersonages en nog veel meer. Het was een fantastische manier om kennis te maken met deze talenten.

In klopjacht maak je kennis met de krachten van een necromantiër. In een kort avontuur leer je zijn krachten kennen. Een lekkere spannende binnenkomer!

In De huilende stad wordt je meteen ondergedompeld in een bijzondere cultuur. Een spannend en sfeervol verhaal.

Federica’s metamorfose is meer sciencefiction, waarin rupsen worden gemanipuleerd om plastic te eten. Klinkt fantastisch, maar het gaat natuurlijk fout. Dit vond ik een erg leuk gevonden verhaal.

Zeesteen is een verhaal waar ik meteen feeling mee had. Het is een spannend verhaal met veel fantasie-elementen. Van mij had dit een heel boek mogen zijn, want ik vond Daniz fantastisch.

Het meest emotionele verhaal vond ik Duizend doden. Dit is een tijdreisverhaal over je grote liefde terugvinden.

Faylars transformatie gaat over een man die verliefd wordt op een draak en er alles aan wil doen om voor altijd bij haar te blijven.

En tot slot heb je Winterwaker, een waardige en spannende afsluiting van de bundel.

Deze bundel is super divers qua verhalen, vertelstemmen, onderwerpen en schrijfstijl en natuurlijk heb je dan snel al een voorkeur. Maar toch was dit een hele prettige en verrassende bundel. De verhalen zaten goed in elkaar, waren afgerond, maar toch ook open en ze smaakten naar meer. Ik denk ook dat het een briljante zet was om niet zomaar wat korte verhalen te bundelen, maar de verhalen echt een doel te geven. ‘Zo maak je kennis met ons werk’. Nou, dat is gelukt!

Ik heb genoten van de verschillende werelden die ik mocht ontdekken, ook al was niet elk verhaal perse iets voor mij. Er zitten zeker verhalen tussen waar ik graag meer over wil lezen, dus ik zou zeggen dat Werelden ontwaken geslaagd is in z’n missie.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.