Warm Bodies (Warm Bodies #1) – Isaac Marion

Geplaatst op 1 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Warm Bodies (Warm Bodies #1) – Isaac MarionWarm bodies Serie: Warm bodies
| maart 2013
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789044340037
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft door schade en schande geleerd ermee te leven. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – alle mensen die niet veilig binnenzitten – ontmoet R het stoere meisje Julie. Om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij haar redden. R is verliefd.

Warm bodies is een verhaal wat verfilmd is en wat gaat over een zombie die verliefd wordt op een mens. Ik moest nog maar eens zien of het echt wat zou zijn. Ik herinnerde me dat heel veel mensen het een geweldig boek vonden, maar toch nam ik het nooit mee als ik het tegenkwam. Toen ik hem echter in de bieb zag liggen (hét nadeel van twee filialen), besloot ik hem toch mee te nemen.

Het viel me meteen op dat het niet zo’n dik boek was. Toch heb je daar tijdens het lezen geen last van; het leest heerlijk weg, is grappig en voor mijn gevoel echt een verfrissend boek. Ik weet niet of het ligt aan de manier waarop Isaac het boek geschreven is, of dat het te maken heeft met het absurde idee van een zombie en een mens in een liefdesbootje… Maar toch werkt het. Het is een heerlijk boek.

Hoewel het verhaal niet mega veel uitgediepte lagen zit (bijvoorbeeld hoe de maatschappij nu in elkaar zit, of hoe de pest nou is ontstaan) benaderd het boek een andere kant; de weg naar iets beters. De weg naar genezing.

Maar afgezien dat ‘diepzinnige’ waar ik graag naar op zoek ga ik in een boek, bevat het ook gewoon een heerlijk luchtige romantiek. Ik vermoed dat het gebaseerd is op Romeo en Julia, gezien de namen, maar ook de verschillende van afkomsten. Wel had ik in het begin echt zoiets van: GATVERDARRIE. Je kust nu een LIJK. Maar door R’s beschrijvingen over zijn leven, deed hij erg levend aan. Juist dat het af en toe iets te ver zou kunnen gaan voor een jong publiek, vond ik net dat beetje extra pit wat ik in veel boeken mis.

Warm bodies is een heerlijk boek vol humor en romantiek, maar bevat ook zeker een vlaag van de dystopia waar mensen nu zo van houden. Ik zie het echt als een geslaagd verhaal waar ik echt van genoten heb. En mijn lachspieren werden ook nog eens getraind. Wat wil je nog meer?

Warm bodies is een echte aanrader voor iedereen die eens zin heeft om een wat minder zwaar boek te lezen. Het tilt het begrip zombie naar een heel ander level; van griezelige dode mensen naar wezens die wellicht nog wel wat menselijks bezitten.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Warm Bodies (Warm Bodies #1) – Isaac Marion

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.