Met vuurballen gooiende jongemannen

Geplaatst op 19 november 2017 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Veel van de Young Adults die in Nederland verschijnen, zijn geschreven met een stoere meid in de hoofdpersoon. Daar klaag ik zeker niet over, want vroeger was dit absoluut niet het geval, natuurlijk. Maar het lijkt soms dat de stoere tovenaar hierdoor in de vergetelheid raakt. ZONDE! En daarom geef ik vandaag een paar tips voor fantasieliefhebbers waarbij er eens een jongen met vuurballen leert te gooien.

De Nieuweling

Ik wil beginnen met De nieuweling. Dit verhaal omschrijf ik altijd als een combinatie tussen Harry Potter en pokémon. Een heel goed werkende combinatie. Het tweede deel verschijnt deze maand en is net zo tof als het eerste deel. Taran Matharu – die zijn verhalen eerst publiceerse op Wattpad, komt in april naar Nederland. Dus scoor snel een kaartje voor YALFest om daar ook bij te kunnen zijn.

Ik vind deze boeken zo leuk omdat ze heel erg tot de verbeelding spreken. De wereld is goed opgezet en tja, wie wil er nu geen trouwe demon (een soort dier met magische krachten) op kunnen roepen. Fletcher en zijn vrienden zijn ook nog eens heel erg prettig uitgewerkt en het verhaal is spannend en avontuurlijk.

 

 

Vogelvrij

Vogelvrij heeft niet alleen een prachtige cover, maar mag ook niet in dit rijtje van magische jongemannen ontbreken. De hoofdpersoon uit dit boek kampt met het feit dat hij niet goed genoeg is; hij heeft niet genoeg magische krachten en tja… dat kan slecht voor hem aflopen. Het boek is heel erg sfeervol, zit boordevol actie en heeft een heel bijzonder neergezette maatschappij. Ik kan nu al niet wachten op het vervolg! Want de magie in dit boek, smaakt naar meer!

 

Met vuurballen gooiende jongemannenVogelvrij (Spellslinger, #1) door Sebastien de Castell
Ook door deze auteur: Vogelvrij
Uitgever: Meis & Maas | September 4th 2017
Aantal pagina's: 383
Goodreads

'Er zijn drie eisen om Jan'Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.'

Wanneer je bent geboren als Jan'Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan'Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Percy Jackson

Percy Jackson is misschien wel de bekendste van het stel. Deze half-god strijd tegen allerlei gespuis en moet vele malen op queste. Deze boeken zijn naast stoer en magisch, ook nog eens heel erg grappig. Zeker een aanrader, ook voor de iets jongere yong adult lezer.

Naast de reguliere serie, zijn er al een tal van spin-offs. Elk met nieuwe personages maar met dezelfde humor en vol avontuur. Mijn favoriet is (denk ik) de serie van Magnus Chase, want ik hou enorm van de Noorse Mythologie

 

Met vuurballen gooiende jongemannenDe Bliksemdief (Percy Jackson en de Olympiërs, #1) door Rick Riordan, Marce Noordenbos
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Uitgever: De Boekerij | January 1st 1970
Aantal pagina's: 332
ISBN: 9022561984
Goodreads

Percy Jackson is a good kid, but he can't seem to focus on his schoolwork or control his temper. And lately, being away at boarding school is only getting worse-Percy could have sworn his pre-algebra teacher turned into a monster and tried to kill him. When Percy's mom finds out, she knows it's time that he knew the truth about where he came from, and that he go to the one place he'll be safe. She sends Percy to Camp Half Blood, a summer camp for demigods (on Long Island), where he learns that the father he never knew is Poseidon, God of the Sea. Soon a mystery unfolds and together with his friends -- one a satyr and the other the demigod daughter of Athena -- Percy sets out on a quest across the United States to reach the gates of the Underworld (located in a recording studio in Hollywood) and prevent a catastrophic war between the gods.

Ik heb voor deze drie boeken gekozen omdat twee daarvan vrij nieuw zijn, maar die ik wel ontzettend tof vond. Het zijn hele stoere boeken en echt uitermate goed geschikt voor zowel meiden als jongens. Zowel De Nieuweling als Vogelvrij verdienen het om meer aandacht te krijgen.

Dus, ben je fan van fantasie en wil je een mannelijke hoofdpersoon? Dan zijn deze tips misschien wel wat voor jou!

Heb jij nog mooie fantasietips?

Tags: ,

Divider

3 responses to “Met vuurballen gooiende jongemannen

  1. Hij is nog niet in het Nederlands verschenen, maar wel hier in het Engels verkrijgbaar: The Tower and the Fox van Tim Susman. Ik vond dat ook een erg leuk boek, met een mannelijke hoofdpersoon 🙂

  2. Percy is een personage die ik echt heb moeten leren leuk vinden, haha. Ik heb Vogelvrij en De Nieuweling beide in mijn kast staan. Voornamelijk naar De Nieuweling ben ik benieuwd gezien ik die al een tijdje op mijn lijstje heb staan om aan te beginnen, ook al voordat hij werd vertaald.

    De Bartimaeus boeken van Jonathan Stroud heeft ook een mannelijke personage die een demon oproept. Een van mijn favoriete series.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.