Verstrengelde Vleugels (Vleugels Trilogie #3) – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 8 juni 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Verstrengelde Vleugels (Vleugels Trilogie #3) – Vanessa GerritsVerstrengelde vleugels door Vanessa Gerrits
Ook door deze auteur: Tweedehands Vleugels
Serie: Vleugels Trilogie #3
Andere boeken in deze serie: Tweedehands Vleugels
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Juni 2018
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy
ISBN: 9789492585219
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Negentien jaar nadat Max Lucy's vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de Engel en de Kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan ooit op de rand van een mes.

Want de vendetta van 'de Krijger'? Die is persoonlijk.

In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.

Wanneer vergiffenis verleden tijd is, is de toekomst misschien wel wankeler dan ooit ...

Het verhaal van Max en Lucy heeft al jaren een speciaal plekje in mijn hart. Ik mocht het tweede boek proeflezen en ook het derde boek verscheen als bestand op mijn computer. Wat een eer, dankjewel Vanessa! In het kader van de blogtour rondom het verschijnen van het derde en laatste deel, Verstrengelde vleugels, heb ik het boek opnieuw gelezen. En wat was het fijn om toch nog een keertje in de wereld van de Engelen en Kraaien te duiken. Ik hou namelijk enorm van Engelen en de Kraaien vind ik ook heel prettige wezens.

Verstrengelde vleugels speelt zich negentien jaar na het tweede boek af. Lucy en Max zijn nog altijd gelukkig samen. Lucy werkt weer als beschermengel en Max werkt ook onder de engelen en heeft zijn kraaienbestaan zo goed als de rug toegekeerd. Maar dan blijkt Lukas Hull, het zoontje van Lucy’s eerdere overleden beschermeling en haar man, snode plannen te hebben. Hij wil wraak nemen op de zilver gevleugelden, omdat zij zijn leven hebben gepest. Lucy en Max zullen alle mogelijke bonden aan moeten gaan om hem te stoppen.. In welke tijd dan ook…

Meteen toen ik het boek binnen kreeg, besloot ik naar de dankpagina te bladeren. En daar stond mijn naam. Niet eenmaal, maar zelfs tweemaal! Ik ben niet alleen proeflezer geweest, mijn naam is ook gebruikt voor een personage. Ongetekende is nu gewoon een engel. BOEM. Vet trots. (Grappig feitje, toen ik het proefleesbestand kreeg scrolde ik wat door de tekst en zag ik mijn naam meteen staan, ik moest toen eerst even op adem komen. Zo tof).

Ik heb een zwak voor engelenverhalen, altijd al gehad. Maar ook de kraaien mogen er wederom zijn. Deze soort van badguys met een klein hartje, steampunkelementen en een monster van Frankensteinlook hebben mijn hart veroverd (ik geef Harmen de schuld) en dit heeft de dynamiek in de trilogie echt fantastisch gemaakt. Ook in dit boek kwam dit weer erg goed tot hun recht, maar maken we ook kennis met andere bijzondere wezens, vooral degene waar kraaien ledematen van pikken. Dit zorgt voor een fantasiekrijk geheel waar ik geen genoeg van kon krijgen.

Dat Vanessa Gerrits een grote liefde heeft voor Twilight en zich daar ook deels door heeft laten inspireren, is ook in dit deel behoorlijk voelbaar. Maar het stoorde niet, het paste.

Verstrengelde vleugels speelt zich 19 jaar later af, zodat Lukas oud genoeg is. Aan het begin moest ik hier aan wennen; hoe zijn Lucy en Max als ze al zo lang samen zijn? Hebben ze in de tussentijd nog dingen meegemaakt die ze heeft veranderd? Komen ze dan ook ouder over? Gelukkig waren veel van die twijfels ongegrond; hoewel ik het nog een vrij lange tijd vind, merk je er weinig van (tja… wezens die oud kunnen worden…). Het boek overspant zelf ook enkele maanden, en soms vond ik dit niet even duidelijk overkomen, maar wederom niet dat het echt stoorde.

Vanessa boort in dit boek ook nog een lastig thema aan; tijdreizen. Gevaarlijk, hoor! Toch weet ze het overtuigend neer te zetten. Het wordt nooit te technisch en het wordt ook nooit teveel of te onrealistisch. Gelukkig maar, want zo konden we beter genieten van deze fijne personages!

Verstrengelde vleugels neemt je mee op reis en laat je kennismaken met vele magische wezens.

Ik heb erg genoten van het lezen van Verstrengelde vleugels. Ik voel me zo vertrouwd met de setting, maar ook met Lucy en Max; afscheid nemen is dan ook niet gemakkelijk. Ik mis ze nu al! Wat mogen we toch blij zijn met deze paranormal romance van Vlaamse bodem. Dit boek was spannend, zoetsappig en verslavend, eigenlijk alles wat ik van Vanessa Gerrits gewend ben.

Welk magische wezen zou jij willen zijn? 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Verstrengelde Vleugels (Vleugels Trilogie #3) – Vanessa Gerrits

  1. Mooie recensie! Ik ben nu deel 2 aan het herlezen en ga daarna snel door met het laatste deel, want ik ben er zo onwijs benieuwd naar, zeker nu ik van jou lees dat Lukas er een grote rol in speelt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.