Traveler (Seeker #2) – Arwen Elys Dayton

Geplaatst op 16 juni 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Traveler (Seeker #2) – Arwen Elys DaytonTraveler door Arwen Elys Dayton
Ook door deze auteur: Seeker
Serie: Seeker #2
Andere boeken in deze serie: Seeker
Uitgever: Van Goor | April 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 344
ISBN: 9789000332472
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.
Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

Vorig jaar wist Seeker het voor mij niet helemaal waar te maken. Ik had er zo veel van verwacht, maar ik wist ook niet zo goed wat ik er precies van verwachtte. Het boek zat zo vol dat het me duizelde en ik miste een aantal leidraden.. of misschien makkelijker gezegd: een doel. Ik wist dus niet of ik verder wilde lezen. Gelukkig hoorde ik goede dingen over Traveler. Dat het spannender zou zijn en een stuk logischer. Vol goede moed sloeg ik het boek open en dat was geen domme keuze. Niet alleen bevat de omslag de mooiste kleuren ever, het is een boek vol actie en spanning. Een tikje vreemd, maar daardoor wel heel erg lekker.

traveler2

In Traveler zijn Quin en Shinobu samen op pad en John en Maud ook. Maud traint John om ook een Zoeker te zijn of te worden. Het boek gaat verder waar Seeker is gestopt, maar is meteen ook een stuk minder chaotisch. Er wordt gegraven in het verleden, de wereld van de Zoekers wordt verder uitgewerkt en er heerst een constante spanning vanwege de gebeurtenissen uit het eerste boek. We krijgen tevens meer te weten over de families en de verschillende athame’s.

traveler4

Ik vond Traveler een stuk spannender dan het eerste deel. Niet alleen had ik alles veel beter op een rijtje, ik had ook het gevoel alsof Arwen Elys Dayton haar verhaal beter wist over te brengen. Het leek logischer in elkaar te zitten en de karakters kwamen erg goed uit de verf. Maud blijft een heel boeiend personage, maar ook John’s moeder vond ik erg interessant in haar stukken. De flashbacks maakte het hele Zoeker gedeelte overtuigender. Want weet je wat het is? In het eerste deel snapte ik het hele doel van Zoekers niet. Ik snapte de functie van de athame’s ook niet. En nu voelde het allemaal gewoon veel logischer. Het hielp ook dat er geen overdaad aan nieuwe dingen in het boek zaten. Hierdoor konden de bijzondere landschappen en de personages echt tot bloei komen en kon ik me focussen op het verhaal.

traveler3

Ik heb me goed vermaakt bij het lezen van Traveler. Ik vond er net een tikje meer actie in zitten dan in Seeker en er zat meer actie in om de plot te ondersteunen. En deze actie was bovendien ook van nut, zonder dat het boek volgepropt werd met nieuwe elementen. Vooral de flashbacks met Catherine vond ik een extra dimensie toevoegen aan het verhaal.

Traveler is een vervolg op Seeker en hoewel de meeste tweede delen (van een trilogie) minder sterk zijn, weet dit boek het te flikken. Het is spannend en je zult samen met de Zoekers de hele wereld over reizen.

traveler

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Traveler (Seeker #2) – Arwen Elys Dayton

  1. Andrea

    Bedankt, Emmy! Na Seeker vroeg ik me ook af of het de moeite waard zou zijn om de vervolgen te lezen. Dus wel 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.