Seeker (Seeker #1) – Arwen Elys Dayton

Geplaatst op 4 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Seeker (Seeker #1) – Arwen Elys DaytonSeeker door Arwen Elys Dayton
Ook door deze auteur: Traveler
Serie: Seeker #1
Andere boeken in deze serie: Traveler
Uitgever: Van Goor | mei 2015
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9000329930
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Er zijn van die boeken waar je echt al maanden om staat te springen; Seeker was ook zo’n boek. Al maanden keek ik uit naar de Nederlandse vertaling die eind mei zou verschijnen bij Van Goor. Helaas moest ik even wachten voordat ik het boek echt in huis had, maar toen ben ik er eigenlijk ook meteen in begonnen.

Wat grappig is, is dat ik heel veel in had in dit boek, maar eigenlijk helemaal niet precies wist waar het over zou gaan. Het idee ‘zoeker’ en de mooie omslag waren voor mij al voldoende om te concluderen dat dit vast mijn nieuwe favoriete boek zou worden. Nou, helaas is dat hem dus niet helemaal geworden. Ik vond het wel een leuk boek, maar om nou te zeggen dat die een boek is dat me voor altijd bij zal blijven? Nee.

Hoewel ik van veel mensen had gehoord dat ze er vrij lastig doorheen kwamen, had ik daar persoonlijk geen last van. Het boek leest ontzettend vlot weg.. Maar aan de andere kant gebeurt er niet zo veel. Ik was bij een pagina of 80 en toen had ik echt het gevoel dat er nog niks had plaatsgevonden. Dayton neemt flink de ruimte om je kennis te laten maken met de personages en de omgeving, maar slaat daar ergens de plank mis. Ik heb namelijk de indruk dat ik een heleboel antwoorden op vragen mis. Antwoorden die eigenlijk essentieel zijn om volledig van deze unieke (toekomstige?) wereld te genieten. Qua sfeer en omschrijving merk je wel dat het zich in de toekomst afspeelt, maar dat er ook historische elementen in zitten.. Maar er is gewoon nul interactie met de wereld. Alleen tussen personages! Hierdoor komt het doel en het nut van de Zoekers totaal niet tot uiting. Ik vraag me nu namelijk nog steeds af wat een Zoeker precies doet.. en waarom er iets is als een Vrees. Allemaal zo onduidelijk! Ik wil antwoorden!

Door deze lastige punten had ik uiteindelijk ook wel moeite om me echt te binden aan de personages. Ze hebben allemaal potentie, maar ook iets ongrijpbaars… Ik miste de emotionele band die je soms weet te krijgen met personages.. En dat is jammer. Het feit dat er ook een groot aantal stukken verhaal waren die er een beetje random tussen waren geplaatst (om personages beter te leren kennen?) hielp mij ook niet echt om het verhaal duidelijker te maken. Het zorgde juist eerder voor meer verwarring. Duidelijk mag zijn dat ik Seeker niet echt verhelderend vond… Ik bleef echt met veel te veel vragen achter. Hopelijk maakt deel twee het waar die vragen te kunnen beantwoorden.

Dit boek is ergens een beetje te vergelijken met Endgame en I am Numer Four; een mix van sciencefiction en iets uit het verleden. Het scheelt dan wel dat ik dit boek echt vele malen beter geschreven vind. De schrijfstijl is prettig en biedt voldoende afwisseling.

Samenvattend is Seeker een aardig boek dat helaas niet helemaal aan mijn verwachtingen wist te voldoen. De personages deden me niet zo veel en ik miste een goede uitleg over het nut en doel van Zoekers. De schrijfster heeft veel aandacht besteed aan de omgeving en andere details, maar heeft wat steken laten vallen bij de emotionele ontwikkeling van de personages en hun motieven. Achteraf vind ik het heel erg jammer dat dit niet zo’n klapper is als ik had gehoopt. Balen!

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Seeker (Seeker #1) – Arwen Elys Dayton

  1. Ik had echt precies het zelfde, ik dacht echt dat het super leuk zou worden en stond te springen toen hij uitkwam en ik hem had gewonnen, maar toch viel hij best tegen, leuk om gelezen te hebben maar mijn favoriete boek is het niet helemaal, al hoop ik wel dat deel 2 ook snel uitkomt, misschien word dat deel beter…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.