Tijd voor vakantie! Mijn vakantie TBR en het einde van het schooljaar

Geplaatst op 26 juli 2022 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Vandaag is het dan eindelijk zover. Vanmiddag trek ik de deur achter me dicht, hang ik thuis mijn werksleutel op in de sleutelkast en zet ik mijn wekker uit. Want ook voor mij is de vakantie dan eindelijk begonnen (het OOP gaat altijd wat langer door). Het is zomervakantie en wat is deze welkom!

Het was een mega intensief jaar. Het was qua uitval weer redelijk als vanouds, maar toch merk je de staart van miss C enorm. Leerlingen die sociaal-emotioneel in de knoop zitten, achterstanden, docenten die op hun tandvlees lopen, zaken die wel of juist niet door kunnen gaan. Daarnaast deed ik een opleiding, kreeg corona, draaide ik meer ‘lessen’ dan ooit, organiseerde ik (mede) een aantal superleuke activiteiten als aan lan-party en schrijversbezoeken en er gebeurde gewoon een heleboel. Zo veel dat ik het gevoel heb alsof ik nu, bij de finishlijn, uitgeput om ben gevallen. Daar later meer over. Het is nu tijd om dit schooljaar achter me te laten. Vandaag doe ik de laatste administratieve dingen, ruim ik de laatste zaken op en maak ik de mediatheek zo goed als schooljaar-proof. Nu begin ik sowieso een week voordat de leerlingen komen al, maar ik heb het graag allemaal netjes.

Natuurlijk heb ik weer een hele lijst met dingen die ik in deze vakantie zou willen doen. Soms word ik daar heel blij van, soms benauwd het me ook. Maar toch schrijf ik het op, want als ik het dan even niet meer weet, dan kan ik op dat lijstje kijken. Voor nu is het vooral even belangrijk om de dingen te gaan doen die ik wil doen. Voor mezelf. Om écht op te kunnen laden. Want dat lukte me niet zo goed meer. Maar ook daar wil ik het nu even niet over hebben.

Wel wil ik even laten zien welke boeken ik van mijn werk meenam om te gaan lezen in de vakantie. Dat probeer ik elk jaar te doen. Nu neem ik elke maand wel een boek mee, maar in de zomervakantie pak ik er wat meer. Waarom? Omdat dit veelal boeken zijn die interessant zijn voor leerlingen en ik wil er wat zinnigs over kunnen zeggen. Vaak zijn het ook boeken die ik zelf ook gelezen wil hebben. Dit keer is dit de selectie geworden:

Ik had ook De Tunnel van Anna Woltz mee, maar die heb ik al uit en nog voor vandaag kunnen inleveren.

Van deze zes boeken hoef ik ze echt niet allemaal uit te lezen. Ik wil namelijk vooral lezen waar ik zin in heb.

Ik dacht eerst: ik ga ook nog allemaal vertellen welke wilde plannen ik allemaal heb deze zomer. Maar dat doet er helemaal niet toe. Ik ga naar Schotland en twee keer naar de Sauna, ik ga een witchy fotoshoot doen en genieten van spontane dingen. Meer ga ik niet vastleggen. Het is goed zo. Ik heb lang genoeg gehold. Vandaar dat er ook eventjes geen blogposts online kwamen: het lukte gewoon niet (meer). Ik had er geen plezier in. Nergens in. Verdorie, benoem ik het toch. Maar komt goed, ik heb de hulpvraag al uitgegooid.

En nu genieten van de vakantie. Van de mooie dingen om me heen. De lieve mensen in mijn leven.

Heb jij nog mooie plannen voor deze zomer?

Tags: ,

Divider

One response to “Tijd voor vakantie! Mijn vakantie TBR en het einde van het schooljaar

  1. Emma

    Heel herkenbaar, die dingen over school. Ik zie ook zoveel leerlingen in de knoop en mensen die op hun tandvlees lopen. Zelf ook een paar maanden geleden heel erg last van gehad, ik kon weinig geduld meer opbrengen voor (volwassen) mensen, werd snel gefrustreerd, emotioneel. Bij werk wel meteen aan de bel getrokken, gesprekken gehad en waar het mogelijk was de lasten iets verlicht waardoor ik het schooljaar toch redelijk prima af heb kunnen maken. Vakantie wel erg welkom nu, maar met goede hoop dat het komend schooljaar wat beter is ingericht (want zelf met kerngroep bezig geweest om dit allemaal te verbeteren). Dus dat is fijn. Nu wel even een paar weekjes lekker helemaal niks (moeten) en proberen om wat leuke dingen te doen en niet alleen maar achter mijn computer blijven hangen. Ik wens jullie ook een hele fijne vakantie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.