The Wicked Deep – Shea Ernshaw

Geplaatst op 1 april 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Wicked Deep –  Shea ErnshawThe Wicked Deep door Shea Ernshaw
| Maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781471166136
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Welcome to the cursed town of Sparrow…

Two centuries ago, in the small, isolated town, three sisters were sentenced to death for witchery. Stones were tied to their ankles and they were drowned in the deep waters surrounding the town. Now, for a brief time each summer, the sisters return from the depths, stealing the bodies of three weak-hearted girls so that they may seek their revenge, luring boys into the harbor and pulling them down to their watery deaths.

Like many locals, seventeen-year-old Penny Talbot has accepted the fate of the town. But this year, on the eve of the sisters’ return, a boy named Bo Carter arrives; unaware of the danger he has just stumbled into or the fact that his arrival will change everything...

Mistrust and lies spread quickly through the salty, rain-soaked streets. The townspeople turn against one another. Penny and Bo suspect each other of hiding secrets. And death comes swiftly to those who cannot resist the call of the sisters.

But only Penny sees what others cannot. And she will be forced to choose: save Bo, or save herself.

Mijn wishlist met boeken om te scoren in Schotland was niet erg lang, maar ik hoopte wel een aantal populaire nieuwe boeken te scoren, waaronder The Wicked Deep. Ik had hem al zo vaak langs zien komen op onder andere bookstagram, dat ik gewoon ontzettend benieuwd was geworden. Ik had echter wel meer boeken gevonden die me aanspraken, dus ik liet mijn man me helpen met kiezen. Het werd dus dit boek; een boek vol magie, moord en dreiging vanuit het water.

200 jaar zijn er drie jonge vrouwen vermoord in Sparrow; ze zijn verdronken omdat ze heksen zouden zijn. En nu verdrinken ze ieder jaar – gedurende een aantal weken – een paar slachtoffer door bezit te nemen van vrouwelijke inwoners. Net als de rest van de inwoners weet Penny niet beter dan dat dit het lot van de stad is. Maar als er dit jaar een nieuwe jongen in de stad verschijnt – niet wetend welk gevaar hem te wachten staat – begint Penny zich zorgen te maken. Gelukkig heeft ze een gave; ze kan zien wie van de meiden door de zussen zijn bezeten. Al snel komt ze voor een dilemma te staan; redt ze Bo of zichzelf?

Laat ik beginnen met het plaatsje Sparrow (ik vind het ergens wel jammer dat het niet in Engeland of Ierland ligt, want dat vind ik zelf een mysterieuzere plek dan Amerika. In de UK geloven ze eerder in dit soort verhalen). Sparrow kwam voor mij tot leven; een klein en grauw plaatsje aan zee met een duister geheim. Het is er meestal koud en nat en de korte tijd waarop het zomer is, ligt er gevaar op de loer in het water. Het was een ideaal toneel voor het ontluikende liefdesverhaal tussen Penny en Bo.

Hoewel ik de relatie tussen Bo en Penny best snel vond gaan, is het niet te ontkennen dat er chemie tussen de twee hangt. En dat vind ik prettig; als het dan zo snel gaat, dan mag er ook echt wel wat spelen. Ik vond het overtuigend en Penny bleef redelijk nuchter onder alles.

En dan het verhaal van de drie zussen; ook dit kwam tot leven en werd op overtuigende wijze vermengd met de plotlijnen in het heden. De mix Sirenes en heksen werkte voor mij erg goed en de manier waarop de zussen hun persoonlijkheid overbracht was duidelijk. Ook wanneer zij iemand overnamen.

The Wicked Deep bleef maar in mijn hoofd rondspoken. Ook ver na het lezen; dit boek was een echte verrassing. Toch zijn er nog wel wat plotlijnen die voor mij nog niet helemaal zijn opgelost en dat blijft aan mij klagen, vooral omdat dit een losstaand boek is. Een heel fijn losstaand boek, waarin we tenminste wel echt naar een einde toeleven. Het is zo prettig dat de standalone weer een beetje in opkomst is!

Er waren een paar dingen in dit boek die ik erg voorspelbaar vond; veel zag ik meteen aankomen. Toch vond ik het een heel tof boek, vooral door de overtuigende setting en sfeer. Het las vlot weg en dwaalde niet teveel. Het was precies lang genoeg. En wat ik ook zo knap vind is dat dit boek zo realistisch aanvoelt. De schrijfster is in mijn ogen nooit te onrealistisch geweest, het is nu echt een verhaal in onze wereld met een overtuigend magisch randje.

The Wicked Deep kwam tot leven; nooit zal een eenzaam plaatsje aan de kust nog hetzelfde zijn.

Ik ben echt geïntrigeerd door het verhaal en de setting van The Wicked Deep. Wat een fijn boek! Ondanks dat ik veel aan zag komen, stoorde mij dit geen moment. Het was namelijk een erg overtuigend verhaal vol mysterie en romantiek, met een vleugje magie. Het is geen overdreven fantasy, wat in dit geval het boek alleen maar overtuigender weet te maken.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

One response to “The Wicked Deep – Shea Ernshaw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.