The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic – Leigh Bardugo

Geplaatst op 17 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic – Leigh BardugoThe Language of Thorns door Leigh Bardugo
Illustrator: Sara Kipin
Ook door deze auteur: Shadow and Bone
Uitgever: Macmillan | September 2017
Genres: Young Adult, Sprookje, Verhalenbundel, Fantasy
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9781250122520
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Travel to a world of dark bargains struck by moonlight, of haunted towns and hungry woods, of talking beasts and gingerbread golems, where a young mermaid's voice can summon deadly storms and where a river might do a lovestruck boy's bidding but only for a terrible price.

Inspired by myth, fairy tale, and folklore, #1 New York Times–bestselling author Leigh Bardugo has crafted a deliciously atmospheric collection of short stories filled with betrayals, revenge, sacrifice, and love.

Perfect for new readers and dedicated fans, these tales will transport you to lands both familiar and strange—to a fully realized world of dangerous magic that millions have visited through the novels of the Grishaverse.

This collection of six stories includes three brand-new tales, all of them lavishly illustrated with art that changes with each turn of the page, culminating in six stunning full-spread illustrations as rich in detail as the stories themselves.

Ik ben een groot fan van Leigh Bardugo en ik koop dan ook zonde schaamte al haar boeken. Zo pre-orderde ik ook Language of Throns, omdat ik 1. dol ben op de wereld van de Grisha en 2. Ik kon niet wachten om de verhalen te lezen. Hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Fijn nieuws dat de Nederlandse uitgave in februari zal verschijnen!

De verschillende landen uit de Grishaverse hebben allemaal hun cultuur en dus ook de bijbehorende volksverhalen. We hadden al eerder van Ravkaanse verhalen kunnen genieten, maar nu zijn deze verhalen en een aantal uit andere landen gebundeld tot een prachtig (en geïllustreerd!) boek. Het boek bevat zes sprookjesachtige en duistere verhalen.

Alleen al zonder de verhalen is Language of Thorns een prachtig boek. Werkelijk elke pagina is geillustreerd en vertelt een verhaal op zichzelf. De tekeningen passen erg goed bij de sfeer van alle boeken en maken het boek iets bijzonders. Maar ook de verhalen mogen er zijn.

De zes verhalen in het boek – waarvan we er al drie eerder hadden kunnen lezen als ebook – zijn leuk voor nieuwe lezers (het is een soort van sprookjesboek), maar ook enorm leuk voor de fans. Je leest namelijk de volksverhalen waar al die toffe personages mee zijn opgegroeid. De verhalen hebben een sprookjesachtige sfeer, maar zijn behoorlijk duister (stiekem hadden we dit natuurlijk wel verwacht van Leigh Bardugo!).

De hebben allemaal hun eigen sfeer en gevoel. Ik vond het laatste verhaal zelf wat langzaam en lang duren; ik had liever een wat vlotter verhaal als laatste gehad.

Hoewel de verhalen bij de Grishavers horen, zijn de verhalen ook tof om gewoon los te lezen. De sfeer is sprookjesachtig en de kwaliteit van het schrijfwerk is fantastisch. Leigh Bardugo kan zo goed schrijven en levert met dit boek weer absolute kwaliteit af. Ik had niet verwacht dat ze zo sterk zou zijn in korte verhalen.

Ik vind het heel moeilijk om uit te kiezen welk van de verhalen uit dit boek mijn favoriet is. Ik bleef maar twijfelen en wisselen.. En dat maakt het bijzonder; dit is zo’n boek wat je wilt blijven lezen en voorlezen. En dat ga ik ook zeker doen! En daarom ga ik ook geen favoriet kiezen. Ik zeg alleen; dit wil je lezen en dit wil je blijven lezen. Leigh Bardugo, jij held.

Ik kan niet wachten tot Language of Thorns ook in het Nederlands verschijnt. Ik denk dat ik dan nóg meer van de verhalen kan genieten.

Ben je fan van de boeken van Leigh Bardugo? Dan wil je de sprookjesbundel Language of Thorns echt niet missen. Het is zo mooi geschreven en zo mooi geïllustreerd. Het is echt een aanrader en een parel voor in je boekenkast.

 

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic – Leigh Bardugo

  1. Do

    Wauw wat een prachtig boek. Ik kan niet wachten om dit boek te lezen. Ik heb genoten van de Six of Crows duologie en ik ben erg benieuwd naar de Grisha-trilogie!

  2. Dionne

    Ah hier ben ik zo benieuwd naar! Heb hem zoveel voorbij zien komen, maar ik ga wachten op de Nederlandse versie. Heb laatst wel de Heks van Duva gelezen, ook erg sprookjesachtig en mooi geschreven dus ik weet haast wel zeker dat dit boek tof gaat worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.