The Iron Sisters (Grace and Fury #1) – Tracy Banghart

Geplaatst op 6 november 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Iron Sisters (Grace and Fury #1) – Tracy BanghartThe Iron Sisters door Tracy Banghart
Ook door deze auteur: Grace and Fury
Serie: Grace and Fury #1
Andere boeken in deze serie: Grace and Fury
Uitgever: Young & Awesome | Oktober 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789025877903
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Spannende YA-roman over twee zussen, een kroonprins en een vernietigende keuze.

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina's rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Wat een fijne verrassing was het toen bleek dat Tracy Banghart’s Grace and Fury ook in het Nederlands zou verschijnen. We moesten er even op wachten, maar daar was hij dan The Iron Sisters. Even was ik verward: waarom een compleet andere Engelse titel? Toch wilde ik dit boek graag in het Nederlands herlezen, omdat ik de indruk had dat ik dan vast nog meer van het boek zou meekrijgen. Dat heb je immers als je in je eigen taal leest en een boek voor de tweede maal leest!

the iron sisters

Serina weet niet beter dan dat ze zich aan het voorbereiden is om een grace te worden, een van de vrouwen aan de zijde van de kroonprins. Samen met haar zusje Nomi als bediende vertrekt ze naar het kasteel. Nomi wil helemaal niet naar het hof, maar besluit haar zus altijd te steunen. Wat een schok is het als blijkt dat de kroonprins Nomi wil hebben in plaats van Serina! De rollen zijn omgedraaid.. Totdat Serina betrapt wordt met Nomi’s boek in haar handen. Meiden mogen niet lezen…. Zonder dat Nomi het weet wordt Serina naar een gruwelijke plek gestuurd, waar niemand ooit levend vandaan is gekomen…

The Iron Sisters is een boek dat in eerste instantie een beetje doet denken aan De Selectie en The Jewel. Het boek heeft een feministisch tintje, speelt zich voor een groot deel af aan het hof én gaat vooral over vrouwen die onder het bewind van mannen uit willen en durven komen. Wat onderwerpen betreft is het boek dus niet mega origineel. Maar ik kan je wel vertellen dat het ontzettend verslavend is en je er zo in zit.

Het boek is namelijk ontzettend vlot geschreven. Zo vlot, dat je zelfs amper de tijd krijgt om te wennen. Voordat je de hele setting en situatie in je op hebt kunnen nemen, zit je aan het hof en zijn de zussen gedwongen een leven op te bouwen waar ze helemaal niet op zitten te wachten.

De meiden vervullen een vrij standaard rol: het rebelse jongere zusje en het vrome meisje dat alles doet waar haar gezegd wordt. De rebel wordt getemd en het brave meisje ontdekt hoe ze moet vechten. De groei die ze doormaken is prima, zij het vrij voorspelbaar natuurlijk!

Ondanks dat het een grote mate van voorspelbaarheid heeft, weet The Iron Sisters toch te spelen met interessant plottwists en heeft het boek een fijne vaart die het zeker voor de wat moeilijkere lezen een heel aantrekkelijk boek zal maken. Tuurlijk, ik had graag meer over de wereld willen lezen en soms wat meer rust willen hebben, maar het boek bevat hierdoor weinig onnodige poespas en dat spreekt me aan.

Ondertussen ben ik erg benieuwd naar het vervolg. De feministische, zij het niet belerende toon, spreekt me aan en ik ben erg benieuwd hoe de meiden het in de afsluiting van dit tweeluik vanaf zullen brengen.

De vlotte pen van Tracy Banghart zorgt ervoor dat je meteen in het verhaal wordt gezogen.

Dus ben je op zoek naar een vlot lezend boek over twee zussen die in een situatie terecht komen waar ze onderdrukt worden en dolgraag uit willen komen? Wil je lezen over het hof, een vleugje romantiek en vrouwen die de strijd aangaan? Dan is The Iron Sisters wel iets voor jou.

the iron sisters

four-stars

Tags: ,

Divider

2 responses to “The Iron Sisters (Grace and Fury #1) – Tracy Banghart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.