The Invasion of the Tearling (The Queen of the Tearling #2) – Erika Johansen

Geplaatst op 8 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Invasion of the Tearling (The Queen of the Tearling #2) – Erika JohansenThe Invasion of the Tearling door Erika Johansen
Ook door deze auteur: De Kroon van de Tearling
Serie: The Queen of the Tearling #2
Andere boeken in deze serie: De Kroon van de Tearling
Uitgever: Bantam Press | juli 2015
Genres: Fantasy, Sciencefiction, Dystopia, Young Adult
Aantal pagina's: 528
ISBN: 9780593073124
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

With each passing day, Kelsea Glynn is growing into her new responsibilities as Queen of the Tearling. By stopping the shipments of slaves to the neighboring kingdom of Mortmesne, she crossed the Red Queen, a brutal ruler whose power derives from dark magic, who is sending her fearsome army into the Tearling to take what is hers. And nothing can stop the invasion.

But as the Mort army draws ever closer, Kelsea develops a mysterious connection to a time before the Crossing, and she finds herself relying on a strange and possibly dangerous ally: a woman named Lily, fighting for her life in a world where being female can feel like a crime. The fate of the Tearling —and that of Kelsea’s own soul—may rest with Lily and her story, but Kelsea may not have enough time to find out.

Dankzij die lieve Esmee wist ik op YALC (afgelopen juli) het tweede boek van de Queen of the Tearling te scoren: The Invasion of the Tearling. Ik las het eerste deel in het Nederlands, maar zo’n kans kon ik natuurlijk niet aan mezelf voorbij laten gaan. Ik had zo veel zin om weer in de bijzondere wereld van Kelsea te duiken, dat ik met alle liefde verder wilde gaan in het Engels.

Kelsea is de koningin van de Tear geworden en is ondanks haar vrij normale verschijning en jonge leeftijd, een sterke heerseres. Nog duidelijker dan in het eerste deel is de bijzondere wereld waarin ze leeft; alsof de tijd is teruggedraaid, ook al speelt het zich af in het Engeland van de toekomst. Daarnaast maak je kennis met Lily, een jonge vrouw uit Amerika. Kelsea kan op een of andere manier in haar hoofd kruipen, zodat ze ziet wat ze mee heeft gemaakt daar aan de overkant van het water. Maar waarom dat is? Tja, daar zal je het boek natuurlijk zelf voor moeten lezen!

Ik vond het een erg tof verhaal, al vond ik het ontzettend wennen dat er een heel ander sfeertje hing. Meer een dystopia sfeer dan de high fantasy sfeer. Ik wist eigenlijk niet of ik het wel prettig vond, tot ik me erop betrapte dat ik Lily’s verhaal eigenlijk interessanter vond dan dat van Kelsea (op dit punt). Steeds vroeg ik me af hoe haar puzzelstukje in het geheel zou passen en haar verhaal legt een fundamentele basis voor Kelsea’s koninkrijk.

Omdat de focus in dit boek vooral op de Crossing ligt, was de strijdt tussen de Mort en de Tear in mindere mate aanwezig, maar toch was de dreiging overal. Het hele verhaal zit eigenlijk vol gevaar dat via elke weg op de loer ligt. Dat maakte het verhaal spannend en vlot. Het duurde niet lang voordat ik al reikhalzend uitkeek naar de ontknoping, maar ergens ook voor altijd vast wilde blijven zitten tussen de regels.

Toch vond ik dit boek niet perfect. Het is interessant, die Crossing, toch voelt het ergens als een ‘alles moet in mijn boek’ element. Ik miste de bijzondere sfeer uit boek één en had graag wat meer van Kelsea gezien. Zij is namelijk tussen boek één en twee echt gegroeid, maar je ziet daarom maar weinig ontwikkeling binnen het boek zelf. En dat vind ik jammer.

Ik hoop dat dit tweede deel ook in het Nederlands zal verschijnen, want ik denk dat het boek door z’n toegankelijkheid en z’n brede genregebruik heel veel mensen aan zal spreken. Het is aantrekkelijk voor Young Adults, maar ook voor de wat oudere lezers, omdat niet alle personages stoere broekies van zestien zijn.

Deel drie mag van mij snel komen en dan hoop ik dat het een spectaculaire afsluiter gaat worden waarin alle vragen worden beantwoord en de spanning je bloed doet klonteren. Johansen, schrijf alsjeblieft door! The Invasion of the Tearling is namelijk echt weer een heerlijk boek.

The Invasion of the Tearling

four-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “The Invasion of the Tearling (The Queen of the Tearling #2) – Erika Johansen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.