The Bone Witch (The Bone Witch #1) – Rin Chupeco

Geplaatst op 9 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Bone Witch (The Bone Witch #1) – Rin ChupecoThe Bone Witch door Rin Chupeco
Serie: The Bone Witch #1
Uitgever: Sourcebooks | Februari 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781492652786
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

In the captivating start to a new, darkly lyrical fantasy series for readers of Leigh Bardugo and Sabaa Tahir, Tea can raise the dead, but resurrection comes at a price...

Let me be clear: I never intended to raise my brother from his grave, though he may claim otherwise. If there's anything I've learned from him in the years since, it's that the dead hide truths as well as the living.

When Tea accidentally resurrects her brother from the dead, she learns she is different from the other witches in her family. Her gift for necromancy means that she's a bone witch, a title that makes her feared and ostracized by her community. But Tea finds solace and guidance with an older, wiser bone witch, who takes Tea and her brother to another land for training.

In her new home, Tea puts all her energy into becoming an asha-one who can wield elemental magic. But dark forces are approaching quickly, and in the face of danger, Tea will have to overcome her obstacles...and make a powerful choice.

Ik heb 170 ongelezen boeken in mijn kast staan, maar toch krijg ik het voor elkaar om steeds maar weer wat boeken van de bibliotheek te lenen. Dan zie ik een tof boek en denk ik ‘oh my, die moet ik NU lezen’. Je zult snappen dat mijn TBR hierdoor blijft groeien. Maar The Bone witch stond al zo lang op mijn ‘wil ik ooit lezen’-lijst, dat ik het boek toch maar besloot mee te nemen. Nu heb ik het gelezen en heb ik lang gewacht tot ik er een recensie van schreef, puur omdat ik gewoonweg niet helemaal wist wat ik er over moet vertellen.

Families zijn er trots op als ze een heks in de familie hebben, maar als Tea een necromancer (bone witch) blijkt te zijn en perongeluk haar overleden broer opwekt, zet dit de boel op stelten. Bone bitches worden namelijk gevreesd en veracht door de gemeenschap. Gelukkig krijgt ze al snel hulp van een oudere bone witch en wordt ze meegenomen naar een ander land om haar krachten onder de knie te krijgen. Hier leert ze om een asha te worden, iemand die elementaire magie kan besturen, en dat gaat niet gemakkelijk. Als er duistere krachten naderen, moet Tea eerder klaar zijn dan ze had verwacht…

Ik vind het lastig om over dit boek te schrijven omdat ik het aan de ene kant heel erg tof vond, maar aan de andere kant waren er ook wat zaken die me minder bevielen. Zo stoorde ik me aan de stukken in de toekomst, waarin Tea een gevreesde bone witch is en haar leerling over zichzelf verteld. Ik vond de groei van gewoon meisje naar magiegebruiker veel interessanter en die wisseling haalde me steeds maar uit het verhaal! Ik zag de toegevoegde waarde ook niet echt.

The Bone Witch is duidelijk een introductie voor meer. Je leert Tea kennen als een meisje dat een beetje buiten te boot valt, en als ze deze magische krachten krijgt dan moet ze naar training. Dit is niets nieuws natuurlijk; we kennen dit concept al. Het voelde vrij langzaam qua opbouw en het duurde vrij lang tot er echt verrassende wendingen kwamen. Die kwamen wel, maar wel vrij laat.

Het meest interessante vond ik de opgewekte broer. Tea zelf was voor mij niet heel bijzonder. Terwijl alles – tot in de kleinste details van de kleding – uitvoerig wordt besproken, bleef zij voor mij vrij vlak.

Wat me ook enorm opviel was dat dit boek me qua plot echt insane veel deed denken aan Memoirs of a Geisha. Van jong meisje dat in een belangrijk huis eerst als sloofje moet werken voordat ze er opeens klaar voor is om mee te doen. Asha’s moeten ook mensen vermaken en Tea komt zelfs een kleding-drama tegen. Deze overeenkomsten maakte het dat ik me er een beetje aan ging storen; het voelde niet zo origineel. En dat terwijl het idee echt heel tof is. Er gebeurde gewoon te weinig.

The Bone Witch voelde als een soort fantasy-versie van Memoirs of a Geisha.

Ik heb me echt wel vermaakt tijdens het lezen van The Bone Witch, maar ik kon niet in een ruk door; daarvoor wist het verhaal me niet genoeg te boeien. Het was met vlagen te beschrijvend en er gebeurde te weinig; het boek was meer een introductie. Daarnaast voelde het boek niet op alle vlakken even origineel.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “The Bone Witch (The Bone Witch #1) – Rin Chupeco

  1. Marjolijn

    Mag ik zeggen dat ik het woord Bone witch echt vet stoer vind klinken, maar dat ik het typefoutje van Bone bitch (onder de tweede foto) nog veel stoerder vind? 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.