The Blogger Made Me Read It – Tag

Geplaatst op 24 juli 2014 door Emmy in TAG / 4 Comments

Er waait een nieuwe tag door boekbloggersland. Opgezet door Joany en uiteindelijk door gewaaid naar Daan, die mij aantikte om het voort te zetten. Ik vind de tag ontzettend leuk, omdat het een tag is zoals hij hoort te zijn en omdat ik al een paar keer hele lieve berichtjes heb gezien waardoor ik met een big ass smile achter mijn laptop zat.

Deze tag gaat over boekbloggers en wat hun inspiratie is voor recensies en het lezen/aanschaffen van bepaalde boeken. Benieuwd wie en wat mij drijft? Lees dan snel verder!

1.Welke boekenbloggers hebben de meeste invloed op jou?

Oh jeetje. Meteen een lastige vraag. Weet je wat het is? Ik lees echt heel erg veel blogs en volg er ook heel veel.. Maar niet heel veel bloggers hebben echt invloed op de boeken die ik graag lees. Ik hou er heel erg van als een blog actief is en er veel boeken verschijnen: ook boeken die nog niet zo populair zijn of die al wat ouder zijn.
Als ik dan toch een lijstje moet maken van de boekbloggers waardoor ik word beïnvloed (op een positieve manier natuurlijk) zijn het de volgende: Hoe kan het ook anders, Joany, omdat ze naast dat haar smaak mega veel raakvlakken heeft ook heel erg veel plaatst. Joany en ik lezen allebei belachelijk veel. Haha. Daarnaast de dames van Storyhunters, omdat zij mij vaak enthousiast weten te maken voor boeken die ik misschien niet zo snel zou oppakken. Daan wegens zijn enthousiasme. Lilian omdat zij zo stoer is om soms het onbekende boek te kopen en mij daardoor laat kwijlen en mij inspireert ook vaker een onbekender boek van de plank te trekken. Sanne wegens de historische pareltjes en de originele stukjes…Argh.. En ga zo maar door! Ik volg echt heel veel blogs en door velen word ik wel beïnvloed op een of andere vlak. True Story

2.Wiens recensies vertrouw je blindelings?

Ook al zo’n lastige. Hiervoor kies ik Joany, om de redenen hierboven, maar ook voor Zwartraafje, omdat we belachelijk veel overeenkomsten hebben en een overeenkomende smaak qua boeken.

3.Koop je wel eens een boek gebaseerd op één recensie van een bepaalde boekblogger? Of struin je eerst af naar andere meningen?

Als een boekblogger met een recensie komt van een boek wat nog niet zo vaak besproken is en daar ontzettend enthousiast over is, dan ben ik al snel geneigd het in ieder geval toe te voegen aan mijn TBR op goodreads. Het gebeurt nog wel eens dat dit boeken van het boekenfestijn zijn, die ik dan al dan niet of al dan wel al heb zien liggen. Dan probeer ik er echt voor te zorgen dat ik dat boek ook weet te bemachtigen. Haha.
Maar aan de andere kant.. Als iedereen mega enthousiast is over een boek, dan zet ik het er ook op. Dus welke kant van de medaille je ook pakt, het is ja.

4. Wat is je favoriete boek wat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?

Hierbij werp ik even een blik op mijn boekenkast.. Jeetje. Ik heb er zo veel gekocht en gekregen de afgelopen jaren. Maar sommige ook voor de hypes of voor de recensies. Hmm… Mag ik er ook een paar kiezen? Ja? Dan ga ik voor Allerzielen, Cinder, Unearthly & Sisters Red. Ik vind ze allemaal kei tof… Echt waar. En ik hou van nog veel meer boeken, maar anders blijven jullie lezen.
 

5.Wat is je minst favoriete boek dat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?

Ik had van te voren bedacht dat dit Halo moest zijn, want dat vond ik zo’n niet leuk boek.. Maar die heb ik gelukkig niet gekocht. PFIEWWWW. Hmm.. Welk boek heb ik op basis van een recensie gekocht en vond ik minder? Oh.. Ik weet het al. Ik vond dit boek behoorlijk tegenvallen in vergelijking met hoe lyrisch iedereen er over was… En dan heb ik het helaas over Vrees me. Ik gaf het destijds wel 4 sterren.. Maar dat kwam een beetje omdat ik niemand wilde teleurstellen (slecht he). Ik zou het nu drie sterren geven, omdat de aparte schrijfstijl wel win is… Wacht.. WACHT. Dit boek heb ik ook gekregen gewonnen. ARGH. Help. Dan kies ik voor het eerste deel van de Darkest Powers trilogie, Bezwering. Het kreeg een aardig goede beoordeling, maar toch vond ik hem tegenvallen. Door de recensies had ik een 5 sterrenboek voor mezelf bepaald… En dat liep even anders. En dit boek heb ik zekerweten gekocht. Echt waar.
 

6. Noem vijf boeken die je hebt gekocht op basis van een recensie. 

Haha.. Bring it on.

  1. The Fault In Our Stars
  2. Unearthly
  3. Switched
  4. Cress
  5. Studie van Gif

En dan heb je het nog maar over 1 plank in mijn boekenkast.

7.Heb je wel eens een boek gekocht omdat het zo verschrikkelijk veel werd gehyped?

Oh.. Zo vaak. Zo begon ik met de Hungergames…. En daarom kreeg ik destijds Harry Potter. Twilight las ik echter VOOR de hype. Inwijding kreeg ik, maar wel nadat het al een hype was. Ik ben volgens mij best wel hype gevoelig. Niet dat ik die boeken perse MOET hebben, maar wel dat ik ze wil lezen. Ik wil namelijk kunnen meepraten (haha).. Nee hoor.. Ik wil een mening kunnen vormen en dat kan pas als je het boek gelezen hebt.
 

8. Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehyped?

Ik weigerde als klein meisje Harry Potter te lezen, omdat het een hype was… Dus gaf mijn moeder me juist een deel.. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is.
Als we kijken naar de afgelopen paar jaar.. dan valt mijn vermijden wel mee.. Ik wil er toch een mening over kunnen geven. Ik heb dan ook heus wel 50 tinten grijs gelezen (alleen boek 1), maar ik was ook bewust vrij lat met Vrees me.

9. Check je altijd eerst recensies voor je iets koopt?

Niet bewust… Maar onbewust tellen de gelezen recensies echt wel mee. Op het boekenfestijn probeer ik altijd enkel boeken van mijn wishlist te kopen (lukt niet altijd) en dan speelt het ook mee wat ik al over dat boek gehoord of gelezen heb. Of vergelijkingen die je maakt. Ik vind dat juist leuk, dat je zo nieuwe boeken vindt of je genre op die manier verkent.
 
Wat een leuke tag was dit! En ik wil hem zeker doorgeven. Ik kies voor Liz, Ivette en Vanessa, omdat ik erg benieuwd ben door wie zij worden beïnvloed!

Tags: , ,

Divider

4 responses to “The Blogger Made Me Read It – Tag

  1. Wat een leuke tag. Je leert er echt die dingen door die me ontzettend interesseren. Na het lezen van je antwoord op vraag twee zit ik hier helemaal te glunderen. Dankjewel!

  2. Dankjewel voor het doorgeven! Heb wel zo’n gevoel dat het geen makkelijke tag voor me gaat worden :p Hij komt alleszins deze week nog online! (PS: superleuk je nieuwe header)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.