Bezwering – Kelley Armstrong (Darkest Powers #1)

Geplaatst op 19 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Bezwering – Kelley Armstrong (Darkest Powers #1)Bezwering Serie: Darkest Powers #1
Andere boeken in deze serie: Ontwaken
| april 2010
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789049501037
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die 'iets heeft met vuur' – slaat bij Chloe de twijfel toe.

Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

Het voordeel van een lange bootreis is niet dat je zeeziek wordt, maar wel dat je lekker wat pagina’s kan weglezen. Ik nam me dan ook voor om te beginnen met een trilogie die al een tijdje in mijn kast stond en waar ik ondertussen wel erg benieuwd naar was geworden. Ik begon met het eerste deel, Bezwering, en las hem ontzettend snel uit.

Ik moet zeggen dat dit eigenlijk helemaal niet het verhaal was van wat ik er van verwacht had. (Misschien had ik de achterkant eens goed moeten lezen) Ik had het idee dat dit boek een hele andere weg zou inslaan.. Niet de weg van een soort van kostschool met kinderen met bijzondere gaven die al dan niet gezien worden als psychologische stoornissen. Hallo een soort van Fallen, dacht ik meteen. Maar gelukkig viel het mee met de vergelijkingen, want waar Fallen zich vooral richt op de romantiek, richt Bezwering zich voornamelijk op hoe Cloe op zoek gaat naar wie ze zelf is en wat het verhaal is van haar huisgenoten.

Eerlijk is eerlijk, het is een vermakelijk boek geweest waar ik heel veel van genoten heb, maar ergens miste ik een soort klik met de personages. Juist Derek en Simon vond ik veel mysterieuzer van Cloe zelf, en ook de meiden wekte mijn interesse. Wat zouden zij kunnen? vroeg ik me af, terwijl ik Cloe’s gaven een beetje wegwuifde. Pas toen bleek dat haar necromancie meer is dan alleen met geesten praten, verdiende het mijn aandacht. Hoppa. Kom maar hier met die zombies.

Van mij had het allemaal een stuk gruwelijker mogen worden hoor, want Cloe is braaf op het irritante af en weet duidelijk niet wat ze met zichzelf aanmoet en wie ze nou moet vertrouwen. Ik vond haar erg naïef tegenover haar verblijf op Lyle en miste de vechtlust die ik bij andere YA-heldinnen wel zie. Er gebeurde eigenlijk van alles, maar ook weer zo weinig. Het verhaal springt daarom af en toe wat van hot naar her, terwijl ik liever wat rust had gehad om haar beter te leren kennen. Nu komt ze eigenlijk over als een soort van Barbie die uiteindelijk wel weer overdreven krachtig zal zijn. (stttt, ik ben al bezig in deel 2, dus ik zal niet meer spreken over die krachten).
Toch bizar dat je dat gevoel opeens kan hebben als je het boek even weg hebt gelegd, terwijl ik er helemaal weg van was toen ik hem net uit had.

In ieder geval ben ik wel erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat en hoe de vermogens van de ‘vrienden’ van Cloe en die van zichzelf zullen gaan ontwikkelen. Ik hoop dat het vervolg van Bezwering een stuk duisterder is, want de serie heet niet voor niet ‘The Darkest Powers’ toch?!

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Bezwering – Kelley Armstrong (Darkest Powers #1)

    • Toevallig ben ik die nog aan het lezen (bijna uit!) en die vind ik af en toe ook wel vaag hoor.. Maar dat komt deels omdat mijn ebook besloot geen hoofdstukken aan te geven en het dus allemaal als een gedeelte doorloopt.

  1. Deze trilogie heb ik ook gelezen en ik was er ook zo doorheen! Deel 1 en 3 vond ik echt heel leuk en deel 2 vond ik eigenlijk wat minder. Ik was zelf ook wel telkens benieuwd hoe het nou weer verder ging.

    • Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig naar deel 3, want ook ik vind deel 2 best tegenvallen tot nu toe! Wellicht dat deel 3 inderdaad leuker is. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.