Ontwaken – Kelley Armstrong (Darkest Powers #2)

Geplaatst op 24 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ontwaken – Kelley Armstrong (Darkest Powers #2)Ontwaken Serie: Darkest Powers #2
Andere boeken in deze serie: Bezwering
| november 2010
Aantal pagina's: 298
ISBN: 9789049501044
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Chloe Saunders is een wandelend wetenschappelijk experiment – ze kan niet alleen geesten zien, maar ze is genetisch veranderd door de sinistere Edison-groep. Ze is een tiener maar ook een doden- bezweerder die haar gaven niet beheerst, wat betekent dat ze onwillekeurig doden opwekt. Nu vlucht Chloe voor haar leven met drie van haar bovennatuurlijke vrienden – een charmante tovenaar, een cynische weerwolf en een ontevreden heks – en moeten ze iemand vinden om hen te helpen voordat de Edison-groep hen vangt.

Tja, hoe zal ik eens beginnen? Ik had immers gehoopt dat Ontwaken de vaagheid van deel één een beetje zou uitleggen… Maar dat viel nogal.. tegen geloof ik. Ik heb bewust het boek even weggelegd nadat ik het uit had, om te kijken of ik zo een beter onderbouwde mening kon gaan vormen. Meestal schrijf ik mijn stukje over een boek namelijk nogal snel nadat ik het uit heb… Maar goed… Wat zal ik er eens even over kwijt?
In mijn vorige recensie gaf ik al aan dat ik er iets heel anders van had verwacht. Bij een serie die ‘Darkest Powers’ heet, ging ik er een beetje van uit dat deze reeks een stuk duisterder en griezeliger zou zijn. Ergens had ik gehoopt op een pageturner die me op het puntje van mijn stoel zou laten zitten en waarbij het kippenvel op mijn armen stond, terwijl ik af en toe zenuwachtig naar het donkere hoekje van de kamer kijk. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, ik was af en toe behoorlijk geïrriteerd door de vaagheid van het verhaal. Waarom die lange reis? Dat interesseert me niet! Ik wil zombies! Bloed. Gevaar! Grrrrr.
Dat bleef dus behoorlijk uit en dat vond ik irritant. Ik wist ook niet precies wat ik kon verwachten bij dit deel, want de een vind dit boek beter dan deel 1 en de ander slechter. Ik vond hem zelf wat minder, vooral omdat ik het idee kreeg dat er weinig echte dingen gebeuren die nodig waren voor het verhaal. Natuurlijk waren die er echt wel, maar ze zijn gewoon niet blijven hangen. Voor mijn gevoel is Chloe nog steeds een onzeker meisje dat super necromancer krachten heeft, maar daar vooral bang voor is en zichzelf daarin niet ontwikkeld. Ik ben dan ook een beetje bang dat ze in boek 3 opeens alles kan en super sterk is. Me no likey.
Dat het allemaal een beetje wazig bleef, heeft deels ook te maken met de ebookversie die ik had. Ik heb dit boek – ondanks dat ik het zelf ook echt heb – op mijn ereader gelezen, zodat ik tijdens mijn reis naar New Castle weinig boeken mee hoefde te zeulen. Echter waren er geen hoofdstukken bij mijn ebook! Dus heb ik alles in 1 rits moeten lezen.. Een lange slinger aaneengeknoopte hoofdstukken die voor mij af en toe heel vreemd in elkaar overliepen. Gek dat je idee over een verhaal daardoor helemaal in de war kan raken! In ieder geval kon ik daardoor niet gemakkelijk vinden waar in het boek ik was, dus heb ik het ebook uitgelezen.
Zeker de laatste paar pagina’s maakten voor mij veel goed en haalde het verhaal weer wat omhoog. Ik ben alsnog erg benieuwd hoe het af gaat lopen en blijf de hoop hooghouden voor een knaller van een actie in het laatste deel.
Het concept achter de boeken, en daarmee bedoel ik vooral de kijk op het bovennatuurlijke, vind ik zelf erg leuk en weer eens wat anders dan normaal. Het enige echte nadeel is dat ik een necromancer heel andere vermogens toeken dan hier wordt gegeven.
Misschien vind je het nu wat vreemd dat ik Ontwaken toch 3,5 ster geef, maar dat komt omdat ik ondanks al mijn klachten toch wel genoten van het geheel. Het is namelijk toch zo dat ik lekker gemaakt wordt om verder te willen lezen. Ik kan dan ook nog maar een ding toevoegen: op naar het volgende boek!
three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.