The Battle of the Labyrinth (Percy Jackson and the Olympians #4) – Rick Riordan

Geplaatst op 9 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Battle of the Labyrinth (Percy Jackson and the Olympians #4) – Rick RiordanThe Battle of the Labyrinth Serie: Percy Jackson en de Olympiërs #4
Andere boeken in deze serie: De Bliksemdief
| maart 2008
ISBN: 9781423101468
Uitgave: Audiobook
Goodreads
four-stars

Percy Jackson isn't expecting freshman orientation to be any fun. But when a mysterious mortal acquaintance appears on campus, followed by demon cheerleaders, things quickly move from bad to worse.
In this fourth installment of the blockbuster series, time is running out as war between the Olympians and the evil Titan lord Kronos draws near. Even the safe haven of Camp Half-Blood grows more vulnerable by the minute as Kronos's army prepares to invade its once impenetrable borders. To stop the invasion, Percy and his demigod friends must set out on a quest through the Labyrinth - a sprawling underground world with stunning surprises at every turn.

Toen ik een tijdje terug een maand lang luisteren via Storytel won, besloot ik te zoeken naar een boek wat ik graag wilde lezen. Al snel kwam ik het vierde boek van de Percy Jackson serie tegen en besloot deze te kiezen. Wat mijn ervaring met Storytel is, zal ik binnenkort ook toelichten in een blogje. Ik luisterde dit boek in het Engels, verteld door Jesse Bernstein, die een erg prettige vertelstem had. Het luisterboek van The Battle of the Labyrinth duurde zo’n 10 uur, veel langer dus dan ik normaal bezig ben met een boek.. En dat vond ik eerlijk gezegd best lastig!

Ik vond dit boek erg leuk; zo met de terugkeer van oude personages maar ook met de komst van een hele boel nieuwe. Het verhaal ademt een soort sfeer uit die de hele serie ontzettend aantrekkelijk maakt, iets wat mij ook overkwam bij Darren Shan en Harry Potter… Dus dat is zeker goed!

In The battle of the labyrinth is Percy weer een jaartje ouder en dat merk je; hij begint zich echt te ontwikkelen in een jongeman. Maar hij blijft een beetje naief en dat is fijn, want dat is iets wat Percy kenmerkt. Mijn vriend klaagde over de vele vragen die Percy blijft stellen, maar ik had daar geen last van. Zo leer je als lezer de wereld van de Griekse goden ook steeds beter kennen.

Wat ik prettig aan dit soort boeken vind is dat ze zowel voor jeugdige lezers als volwassenen  geschikt zijn. Er zitten heel veel spannende gebeurtenissen in die er voor zorgen dat jongeren geïnteresseerd blijven en dat geeft het boek meteen ook meer diepgang. Doordat Percy zo veel avonturen beleefd zit je als het ware echt in die wereld. Heel veel Young Adults hebben eigenlijk maar één climax waar vanaf bladzijde één naartoe wordt gewerkt, maar dat is bij dit soort boeken niet van toepassing, er gebeurt zo veel! Heerlijk vind ik dat!

Dit vierde boek laat weer heel duidelijk zien dat je de personages als een soort vrienden begint te zien… Je ziet ze opgroeien, kent hun angsten, beleefd hun overwinningen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de personages tot bloei komen gedurende een reeks. Riordan is daar echt heel erg goed in.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik niet kan wachten om deel vijf te gaan lezen (moet mijn vriend even doorlezen!). En ja, ik ga dat deel maar weer echt lezen, want dat ben ik wat sneller en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te weten hoe het af gaat lopen. Ik wil meer, meer, meer!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.