Terug naar Dwaaleiland (Descendants #2) – Melissa de la Cruz

Geplaatst op 12 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Terug naar Dwaaleiland (Descendants #2) – Melissa de la CruzTerug naar Dwaaleiland door Melissa de la Cruz
Ook door deze auteur: Dwaaleiland
Uitgever: Van Goor | Juli 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Hervertelling
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9789000350612
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Vorig jaar las ik Dwaaleiland, een erg vermakelijk boek over de kinderen van Disney-karakters. En dan met name de slechteriken. En die sloten we natuurlijk allemaal in ons hart. In Terug naar Dwaaleiland zijn de stoere tieners terug.

dwaal

Mal, Evie, Carlos en Jay hebben het prima voor elkaar op hun nieuwe school. Ze horen er steeds meer bij en kunnen hun draai goed vinden. Maar dan krijgen ze een dreigende uitnodiging; ze moeten terug naar Dwaaleiland. Heeft dat misschien te maken met hun ouders?

Terug naar Dwaaleiland is geen heel bijzonder verhaal. Het lijkt in eerste instantie een beetje op een herhaling van het eerste boek, waarin de kinderen een queste moeten ondergaan en iets moeten vinden. Dit betekent echter niet dat het geen vermakelijk boek is, dat is het namelijk wel. Het voelt als een fijne Disneyfilm (op tv), al vind ik dat de inleiding vrij lang is. Misschien heb ik echter wel het meest genoten van die inleiding. Ik wil de film nog kijken, maar wat zou dit het goed doen als tv-serie. Lekker genieten van het dagelijkse leven van Disney-figuren. Heerlijk toch?

dwaal3

Terug naar Dwaaleiland voelt voornamelijk ontzettend nostalgisch. Het zit vol met de magische Disneysfeer en Melissa de la Cruz weet met haar beschrijvingen de setting heel goed tot leven te wekken. De personages zijn soms een beetje over de top, maar dat past juist heel goed bij het boek.

Ik wil ook wel een reisje naar Dwaaleiland en het koninkrijk Auradon; Terug naar Dwaaleiland zit vol kleurrijke Disneymagie.

Ik heb genoten van Terug naar Dwaaleiland en ik heb spontaan zin om allerlei tv-shows van Disney te kijken. Het bevat magie, vriendschap en voornamelijk ontzettend veel nostalgie. Het is echter ook bijna een herhaling van het eerste deel; dezelfde soort opbouw en met een vrij korte queste. Het is een vrij voorspelbaar boek, maar wel vermakelijk voor tussendoor.

dwaal2

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.