Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

Geplaatst op 31 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Dwaaleiland – Melissa de la CruzDwaaleiland door Melissa de la Cruz
Ook door deze auteur: Terug naar Dwaaleiland
Uitgever: Van Goor | Juli 2015
Genres: Young Adult, Hervertelling, Fantasy, Sprookje
Aantal pagina's: 258
ISBN: 9789047707066
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Alle schurken van Disney zijn terug! Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent... iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.

Een verhaal waarin de kinderen van de slechteriken uit de Disneyfilms de hoofdrol spelen? Yes please. Dwaaleiland haalt al je jeugdherinneringen naar boven en zorgt ervoor dat je die gemeneriken in een heel ander daglicht gaat zien.

De gemene heks, een duistere fee en vele anderen zijn gedwongen te leven in een soort koepel, waar geen greintje magie doorheen komt. Om niet te sterven van verveling, nemen ze elkaar in de maling en verzuipen ze zichzelf in een kinderachtig zelfmedelijden. Hun kinderen willen erkend worden en hun plek in een slechte maatschappij verdienen. Mal is de dochter van Malafide en snakt ook naar erkenning. Als zij in aanraking komt met haar rivale Evie, kan zij niks anders bedenken dan wraak. Maar uiteindelijk worden ze toch gedwongen om samen te werken… En dan heb je ook nog de wereld buiten de koepel, waar prins Ben droomt over een meisje met paars haar…

Dat is kort waar het verhaal over gaat. Een stuk binnen en een stuk buiten de koepel. Geheel in zoetsappige maar oh zo herkenbare Disneystijl. De regenbogen kotsen nog net niet het boek uit, om zo maar te zeggen. Maar het past. Het voelt als een oude vertrouwde tekenfilm waarin vele personages tot leven komen. De kinderen zijn herkenbaar en hebben zo hun eigen eigenaardigheden, wat goed bij ze past. Het is gewoon een heerlijk herkenbaar boek wat verteld wordt vanuit de slechte kant. En die slechte kant is grappig, fout, kinderachtig en sneu, maar daardoor juist zo lekker.

De schrijfstijl is prima, maar soms net iets te beschrijvend. Dit boek is natuurlijk gebaseerd op een film, en dat merk je. Alle kledingstukken moeten worden beschreven, tot aan de studs toe. Een beetje overdreven. Ook vond ik de personages soms een beetje te kinderlijk.. Een beetje Disney-tv-serie-achtig. Maar he, het is natuurlijk Disney, dus wat zeur ik!? Het paste wel, maar het boek wordt daardoor misschien minder geschikt voor de wat oudere lezer. Maar als je van Disney houdt, dan heb je eigenlijk geen enkele reden om dit boek niet te gaan lezen.

Tot slot hoop in van ganse harte dat dit een serie wordt, want je kan niet eindigen met dit. DIT KAN GEWOON NIET. Ik zat er op dat moment zo erg in, dat ik gewoon niet kon geloven dat het verhaal nu klaar was. HALLO. Duw ons anders even lekker van een klif af…

Dwaaleiland is een heerlijk luchtig boek waar je spontaan je hele Disneyrepertoire aan liedjes wil gaan zingen.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.