Teardrop – Lauren Kate

Geplaatst op 22 november 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Teardrop – Lauren KateTeardrop Serie: Teardrop #1
Andere boeken in deze serie: Waterfall
| 2 november 2013
Aantal pagina's: 310
ISBN: 9789000329533
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Nooit huilen… Dat heeft Eureka's moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka's moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen...

Een boek met zo’n prachtige cover vraagt er gewoon om snel gelezen te worden. Dus kreeg Teardrop al snel de voorkeursbehandeling en mocht voorop mijn plank met ‘nog te lezen boeken’ staan. En wat ben ik ontzetten blij met dit boek.

Lauren Kate kennen de meesten van jullie natuurlijk van de fallen serie die ik op zich wel leuk vond, maar waarvan ik alleen deel 1 echt heel erg leuk vond. Ik hoopte dan ook dat Teardrop een heel ander verhaal zou zijn met een heel andere insteek. En dat was het. Lauren heeft een heel bijzondere wereld weten te scheppen die rijk gevuld is met de mythologische achtergrond. Voor mij is dat echt smullen, vooral omdat de veel van deze mythische verhalen ken. Het verhaal kwam tot leven en sommige stukken waren werkelijk prachtig.

Zoals de proloog. Die is zo mega ontzettend sterk dat je meteen het verhaal in wordt gezogen, sympathie voor Ander krijgt en het gevoel Eureka goed te kennen is verschenen.

Wat ik vooral fijn vond aan Eureka is dat zij niet ‘dat perfecte’ meisje is want je nogal vaak bij Young Adult tegenkomt. Ze heeft een *** leven en is een perfect voorbeeld van hoe iemands verschijning kan omslaan door zo’n heftige gebeurtenis als je moeders dood. Ik vond dat realistisch in zowel verschijning als haar gedrag tegenover anderen.

Hoewel sommige dingen vrij voorspelbaar waren en ik al snel doorhad wat bepaalde gebeurtenissen voor een gevolg zouden hebben, waren er toch steeds elementen die mij wisten te verrassen. Dingen die ik eerst over het hoofd gezien leek te hebben en dat vind ik een ontzettend goed gegeven. Ik hou er wel van als een verhaal me weet te verrassen. Wel had ik bij sommige gebeurtenissen zoiets van ‘OK, ik zou echt helemaal flippen en doordraaien’ of ‘Dit is wel een beetje vergezocht, maar OK’. Toch kon het wel. Het paste bij het verhaal.

Ook het feit dat het boek niet echt helemaal draait om de liefde vind ik het realistischer. De manier waarop Eureka worstelt met haar gevoelens voor Ander vind ik heel realistisch overkomen. Een keertje niet dat hals over de kop verliefd en het liefst zouden we weglopen en meteen trouwen. Hatseflats.

De mythologische context in Teardrop is zeker aanwezig, maar maakt het niet stom voor degene die er niks mee hebben. Voor iedereen zit er wel wat leuks in, en dat maakt het een sterk verhaal. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Aanrader voor YA fans!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Teardrop – Lauren Kate

  1. Ik vond de liefde tussen Eureka en Ander juist niet zo realistisch, maar heel erg snel gaan. Van Ander zou ik het kunnen begrijpen – hij bestudeert Eureka al haar hele leven, maar Eureka zelf ontmoet hem maar een paar keer.

    Verder een goede recensie!

    • Ergens snap ik wel wat je bedoeld… Aan de andere kant kan ik namelijk heel goed begrijpen waarom Eureka verliefd wordt op Ander. Ze hebben zulke aparte ontmoetingen en Brooks duwt haar natuurlijk ook nog eens behoorlijk weg… Dan is het logisch dat een meisje (dat zich eenzaam voelt) zich op een ander richt. Denk ik dan. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.