Waterfall (Teardrop #2) – Lauren Kate

Geplaatst op 15 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Waterfall (Teardrop #2) – Lauren KateWaterfall Serie: Teardrop #2
Andere boeken in deze serie: Teardrop
| maart 2015
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000341344
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De Teardrop-serie vertelt het verhaal van de 17-jarige Eureka, met haar tranen heeft ze de kracht om een wereld weg te spoelen.

Het onvoorstelbare is gebeurd: Eureka’s tranen hebben de aarde overspoeld en Atlantis doen stijgen. Met Atlantis is ook de boze koning Atlas bovengekomen. Eureka is de enige die hem kan stoppen, maar eerst moet ze leren vechten. Samen met haar vrienden Cat en Ander begint ze aan een reis door de oceaan op zoek naar de mysterieuze Solon die weet hoe ze Atlas kunnen verslaan. De tijd dringt. Zal hun belangrijke missie slagen?

Sinds ik in november 2013 de gelegenheid kreeg om Lauren Kate te ontmoeten en bij het eerste Best of YA feest te zijn – waar Teardrop werd gereleased – heeft deze schrijfster toch een bijzondere plek gekregen in mijn hart. Haar manier om mythologische vertellingen toe te passen in een moderne setting zijn bijzonder en prettig. Het zal dan ook niet tot een verrassing komen dat ik echt niet kon wachten tot Waterfall – het slotdeel van Teardrop – zou verschijnen. Aan de ene kant was ik zwaar teleurgesteld dat dit meteen het laatste deel zou zijn… Aan de andere kant was ik enorm blij dat Van Goor er voor heeft gekozen de prachtige cover door te zetten! Jammer dat het geen hardcover is, zoals boek 1, maar toch.

Waterfall voelt als een heel ander soort boek dan Teardrop. Waar Teardrop vooral een inleiding leek, is Waterfall meteen het boek waar alle spanning en sensatie in samen moet komen. Aan het begin vond ik dat best lastig schakelen en ook alle personages weer eigen maken was niet de meest makkelijke taak van de dag. Toch lukte het en werd ik daarnaast ook meteen meegezogen in de achtbaan die Eureka doormaakt.

Wat je duidelijk merkt is dat er veel gebeurt in het verhaal en dat het eigenlijk meer boeken hadden moeten zijn. Maar Lauren heeft die keuze nu eenmaal gemaakt. Wel is het daardoor een boek boordevol actie. Waar Teardrop meer Urban Fantasy was, neemt Lauren je nu mee naar een heel andere wereld die ontstaan is uit de mythologie van Atlantis; en al haar mogelijke bewoners. Ik vond het heerlijk en heb genoten van de magie die het met zich meebracht.

Verwacht echter geen diepzinnig fantasy-verhaal. Het is natuurlijk qua plot vrij standaard. Liefde, een badguy die verbonden is met de hoofdpersoon… Je kent het. Toch heeft Lauren Kate echt nog wel wat verrassingen voor je in petto. Ik werd een aantal keer aangenaam verrast door de plottwist. Dit maakte de ervaring tijdens het lezen geen moment saai en kon ik niet wachten tot ik de pagina kon omslaan. Meer meer meer!

De Nederlandse vertaling is redelijk. Ik lees zelf vrij gemakkelijk over fouten heen, maar zelfs mij viel een ‘in’ in plaats van ‘ik’ op. Wat dat betreft had er net iets meer aandacht in het boek gestoken mogen worden. Het voelde hierdoor een beetje gehaast en ‘speciaal voor de fans’ aan. Snappen jullie wat ik bedoel?

Wat ik in ieder geval wel weet is dat ik door het lezen van dit boek ontzettend veel zin heb gekregen om Fallen opnieuw te lezen. Want Lauren Kate is ontzettend goed in het neerzetten van een bepaalde sfeer en daar hou ik van! Omdat ik Fallen hier ook niet heb gerecenseerd, is het misschien een extra goede reden het boek weer eens op te pakken!

In ieder geval; heb je genoten van Teardrop, of juist de actie in dat boek gemist? Lees dan zeker dit zinderende vervolg. Het zal je niet teleurstellen; want de actie spat je om de oren!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Waterfall (Teardrop #2) – Lauren Kate

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.