Talisbinder (Spellslinger #3) – Sebastien de Castell

Geplaatst op 24 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Talisbinder (Spellslinger #3) – Sebastien de CastellTalisbinder door Sebastien de Castell
Ook door deze auteur: Vogelvrij
Serie: Spellslinger #3
Andere boeken in deze serie: Vogelvrij
Uitgever: Billy Bones | December 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789030504047
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het avontuur van Kellen gaat verder in het derde deel van de Spellslinger-serie! Zijn leven als een vogelvrijverklaarde is er niet beter op geworden nu hij achterna gezeten wordt door magiërs en premiejagers. Sterker nog, het wordt alleen maar erger… In Gitabrië, het land van de wonderbaarlijke constructies, heeft de uitvinding van een bijzondere mechanische vogel spionnen van het hele continent aangetrokken, die zouden moorden om de vogel in handen te krijgen.
Maar de vogel heeft een groter geheim – een geheim dat een oorlog zal ontketenen tenzij Kellen en zijn stelende eekhoornkat hem als eerste ontrafelen.

Een van de meest verfrissende Young Adult series op de Nederlandse markt vind ik op dit moment de Spellslingerserie van Sebastien de Castell. Onlangs verscheen het langverwachte derde deel: Talisbinder. Ik liet alles uit mijn handen vallen en sloeg het boek zo snel mogelijk open. Eindelijk kon ik verder met het verhaal van Kellen.

Een leven als vogelvrijverklaarde is nu niet bepaald gemakkelijk. Kellen en zijn vrienden worden op de hielen gezeten door magiërs en premiejagers. De tocht brengt hen naar Gitabrië, een land vol wonderbaaltijke constructies. Er is daar een mechanische vogel uitgevonden en spionnen willen deze koste wat kost in handen krijgen. Deze vogel is namelijk de sleutel tot een geheim dat een oorlog kan ontketenen. Kellen en zijn vrienden moeten het geheim voor de rest zien te ontrafelen.

Ik keek er om meerdere redenen erg naar uit om Talisbinder eindelijk te kunnen lezen. Een van die redenen is dat ik dit een ontzettend verfrissende serie vind. Kellen is niet de chosen one. Hij is een loser en kan eigenlijk helemaal niks en dat blijft ook zo. Toch ontwikkeld hij zich en zet hij zijn andere sterke punten in om zijn doel te bereiken. Hij is op zijn eigen manier een held en dat spreekt me aan.

Deze serie is een beetje te vergelijken met Harry Potter. De wereld is complex en goed uitgedacht. Je merkt al snel dat details die eerst volledig willekeurig lijken, plot juist van groot belang blijken. Alles heeft een doel en dat waardeer ik enorm.

Dit boek kent qua tone of voice veel overeenkomsten met bijvoorbeeld middle grade boeken als die van Rick Riordan. Een soort sarcastische toon die mij als lezer erg gelukkig maakt. Maar waar Riordan soms wat geforceerd grappig overkomt, is dat in de wereld van Kellen heel natuurlijk. Hij en Reichis hebben zo’n mooie band. Heerlijk! Ik heb er van genoten.

Talisbinder is weer een erg fijn verhaal dat weer een heel nieuwe dimensie van de wereld zien. Gaandeweg leerde ik steeds meer van Sebastien de Castells briljant uitgedachte wereld en ik besloot dat ik hem fantastisch vind. Daarnaast is het verhaal spannend en gebeurt er voldoende om constant geboeid te blijven. Omdat er zo veel gebeurt is het wel van belang dat je je koppie erbij houdt. Net als Kellen zelf behoorlijk wat afleiding heeft in dit boek (hormonen, vrouwelijk schoon!), zul jij als lezers ook wel eens de verkeerde richting in worden geduwd.

Kellen is een prettig hoofdpersoon. Hij heeft geen magische talenten waar hij op terug kan vallen. Hij moet er echt voor werken en zo nu en dan wat sluwe trucs uithalen. Ik lees graag over hem en ik ben ook blij dat er geen sprake is van wisselende perspectieven. Kellen’s gebreken maken hem een overtuigend personage en ook in Talisbinder maakt hij weer een goede groei door.

Het is een lange serie, maar gelukkig is Talisbinder geen tussenboek waarin er niks nuttigs gebeurd. Er komen namelijk heel wat personages terug en dat laat alleen maar zien dat De Castell overal aan gedacht heeft.

De humor, de magie en de wervelende magische wereld maken Talisbinder weer een genot om te lezen

Al met al heb ik me enorm vermaakt met het lezen van Talisbinder. Ik geniet van alle avonturen die Kellen beleefd en ik denk dat dit een van de tofste YA fantasie series is van dit moment. Je mag deze serie echt niet aan je voorbij laten gaan.

Bestel Talisbinder hier

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Talisbinder (Spellslinger #3) – Sebastien de Castell

  1. Marjolijn

    Ik kan niet wachten om deze ook te lezen! 😀 Maar waarom heb je hem trouwens vier ipv vijf sterren gegeven? Ik lees alleen maar positieve dingen in je recensie 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.