Stelsel onbekend – Jasper T. Scott

Geplaatst op 25 oktober 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Stelsel onbekend – Jasper T. ScottStelsel onbekend door Jasper T. Scott
Ook door deze auteur: Zonneschaduw
Uitgever: Iceberg books | Augustus 2021
Genres: Sciencefiction
Aantal pagina's: 317
ISBN: 9789083073163
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Hun cruiseschip sprong naar het verkeerde stelsel... Advocaat Liam Price kan zijn geluk niet op. Hij scoorde een lastminutedeal voor een suite aan boord van de Starlit Dream en gaat met zijn gezin op weg naar de exotische wereld van Aquaria in het Kepler-zonnestelsel. Kort nadat de reis is begonnen, blijkt echter dat ze ver van hun bestemming zijn uitgekomen in een volkomen onbekend stelsel.

Als dan ook nog eens het hele schip in duisternis wordt gehuld, verandert de cruise-van-je-leven in een reis naar de hel. Half-doorzichtige moordzuchtige aliens verschijnen en passagiers en bemanning tuimelen over elkaar heen in een poging om te ontsnappen. Terwijl de crisis zich verder ontvouwt, vechten Liam en zijn gezin in een dodelijke samenzwering een wanhopige overlevingsstrijd.

Een tijdje terug werd ik door Iceberg Books (een uitgeverij van sciencefiction boeken) benaderd of ik interesse had om de toegankelijke sciencefictionthriller Stelsel onbekend te lezen. Een standalone waarvan me werd beloofd dat het enorm spannend zou zijn!

Liam kan zijn geluk niet op: hij heeft een fantastische deal kunnen sluiten om op ruimte cruise te gaan met zijn gezin. Zodra ze echter onderweg zijn, maakt het schip een verkeerde ruimtesprong, waardoor ze compleet verkeerd uitkomen. Voor ze zijn bekomen van de schrik worden ze aangevallen door aliens.

Stelsel onbekend maakt op de vlakken sciencefiction thriller en spannend absoluut waar wat beloofd werd. Het is een heel toegankelijk verhaal, ook wanneer je geen enorme ruimtefanaat bent: het verhaal draait namelijk vooral om de spanning en de dreiging. En die waren beiden goed voelbaar.

Ik zat vanaf het begin al helemaal in het boek. Met een hoog tempo worden we meegenomen op ruimtereis, om vervolgens kennis te maken met buitenaardse wezens en mensen met dubbele agenda’s. We leren bonte personages kennen, die zo weg lijken te zijn gelopen uit een space opera. Ik vond het absoluut niet lastig om het boek weer op te pakken na een pauze en omdat het zo vlot las, was zelfs een kwartiertje vrije tijd voldoende om me het boek te doen laten pakken.

Het boek bevat veel interessante plotlijnen. In eerste instantie lijken sommige sciencefictionelementen niet perse relevant aan het verhaal, om vervolgens te verrassen dat het juist een essentieel onderdeel van het verhaal is. Ik hou ervan als een auteur me weet te verrassen en met fantasierijke elementen komt die ook echt van belang zijn voor het verhaal.

Hoewel de personages niet allemaal even duidelijk uit de verf komen, is het wel gemakkelijk om een gevoel bij ze te vormen. Je vindt gemakkelijk wat van ze. Dit zorgt voor een vlot verhaal. Wel had ik graag net wat meer emotionele binding met de personages gehad, maar ik denk dat het daar het boek gewoon niet voor is en dat is prima. Het was namelijk wel spannend en meeslepend en dat is de hoofdzaak. Ook vond ik het heel fijn dat het een afgerond verhaal was en het verhaal niet wordt uitgesmeerd over meerdere boeken.

Als je op zoek bent naar een toegankelijke sciencefiction boek vol spannend en sensatie, dan is Stelsel onbekend een aanrader. Het boek neemt je vanaf de aller eerste pagina mee op ruimtereis en dat smaakt naar meer.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.