Zonneschaduw – Jasper T. Scott

Geplaatst op 6 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zonneschaduw – Jasper T. ScottZonneschaduw door Jasper T. Scott
Ook door deze auteur: Stelsel onbekend
Uitgever: Iceberg books | Juni 2022
Genres: Sciencefiction, Thriller
Aantal pagina's: 309
ISBN: 9789083073156
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-stars

Bill Steele probeert te overleven in de competitieve wereld van luxe vakantieoorden op het eiland Kauai. Vandaag is een bijzonder slechte dag: de waterleiding is gebarsten en zijn gasten eisen compensatie of dreigen anders met slechte recensies. Bills dochter staat op het punt geschorst te worden omdat ze op school gevochten heeft. Dan valt een donkere schaduw over het eiland. Het is geen maansverduistering, want Bill ziet het licht van de maan duidelijk glinsteren op het zeewater. Dit is iets anders. Even later vallen er meteoren... maar zijn het wel echt meteoren?

Vanaf dat moment is niets meer zoals het was en is niemand zijn of haar leven nog zeker. Zijn het aliens, is het een natuurramp, komt het onheil van een onbekende machtswellusteling? Contact met de buitenwereld is nauwelijks mogelijk dus vechten de bewoners en de gasten van het eiland voorlopig tegen een onbekend vijand. Een wrede vijand…

Het is alweer een tijd geleden dat ik Zonneschaduw mocht ontvangen van uitgeverij Iceberg Books. Ik moet echt in de mood zijn voor sciencefiction, dus ik schoof het boek steeds wat voor me uit. Ondertussen heb ik het wél gelezen.

Zonneschaduw is wat mij betreft een spannend en avontuurlijk boek. Een mix tussen sciencefiction en een thriller. Van beide genres bevat het elementen en dit zorgt voor een boek met een hoog tempo waarin vanalles kan gebeuren. In dit geval een alien invasie en een onbekend virus met een vreemde uitwerking op mensen. De hoofdpersonen doen er alles aan om te achterhalen wat er aan de hand is en hoe zij het kunnen stoppen.

De auteur maakte gebruik van een klassieke opbouw van het verhaal. Hierdoor kom je qua plot en spanningsboog goed uit: het is spannend en meeslepend en je zit al snel aan de pagina’s gekluisterd. Maar daar staat tegenover dat alle personages behoorlijk stereotype zijn en oppervlakkig blijven. Je krijgt maar weinig mee van hun gedachten, wensen en passies. Dat is iets wat ik wel heb gemist tijdens het lezen, want ik hou ervan om me te identificeren met personages. Wat dat betreft was dit meer een actiefilm in boekvorm.

Ben je echter op zoek naar een spannend verhaal met aliens en spanning vanaf de eerste pagina, dan is Zonneschaduw absoluut iets voor jou. De vakantie is natuurlijk bijna voorbij, maar ik zie veel mensen dit wel lezen aan het zwembad (vooral mannen). Alhoewel…. het speelt zich natuurlijk deels af op een vakantieresort… dus ik weet niet of mensen dat durven. Haha!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.