Stars Above (The Lunar Chronicles #4.5) – Marissa Meyer

Geplaatst op 10 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Stars Above (The Lunar Chronicles #4.5) – Marissa MeyerStars above door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #4.5
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Feiwel and Friends | Februari 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy, Hervertelling
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781250091840
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

The enchantment continues....

The universe of the Lunar Chronicles holds stories—and secrets—that are wondrous, vicious, and romantic. How did Cinder first arrive in New Beijing? How did the brooding soldier Wolf transform from young man to killer? When did Princess Winter and the palace guard Jacin realize their destinies?

With nine stories—five of which have never before been published—and an exclusive never-before-seen excerpt from Marissa Meyer’s upcoming novel, Heartless, about the Queen of Hearts from Alice in Wonderland, Stars Above is essential for fans of the bestselling and beloved Lunar Chronicles.

--
The Little Android: A retelling of Hans Christian Andersen’s “The Little Mermaid,” set in the world of The Lunar Chronicles.
Glitches: In this prequel to Cinder, we see the results of the plague play out, and the emotional toll it takes on Cinder. Something that may, or may not, be a glitch….
The Queen’s Army: In this prequel to Scarlet, we’re introduced to the army Queen Levana is building, and one soldier in particular who will do anything to keep from becoming the monster they want him to be.
Carswell’s Guide to Being Lucky: Thirteen-year-old Carswell Thorne has big plans involving a Rampion spaceship and a no-return trip out of Los Angeles.
The Keeper: A prequel to the Lunar Chronicles, showing a young Scarlet and how Princess Selene came into the care of Michelle Benoit.
After Sunshine Passes By: In this prequel to Cress, we see how a nine-year-old Cress ended up alone on a satellite, spying on Earth for Luna.
The Princess and the Guard: In this prequel to Winter, we see a game called The Princess
The Mechanic: In this prequel to Cinder, we see Kai and Cinder’s first meeting from Kai’s perspective.
Something Old, Something New: In this epilogue to Winter, friends gather for the wedding of the century...

Toen ik Winter uitlas, voelde ik een behoorlijke leegte. Het was zo gek om afscheid te moeten nemen van de sprookjesachtige personages die, door de heftige gebeurtenissen die ze meemaakten, een plekje in mijn hart gekregen hadden. Ik wilde niet dat het ophield en voelde een enorme leegte. Gelukkig werd er al snel aangekondigd dat alle novelles gebundeld zouden worden in een nieuw boek. Stars above bevat negen short stories; oude én nieuwe.

lunar2

De negen korte verhalen zijn voornamelijk achtergrondverhalen van bepaalde personages en daarmee verhalen uit het verleden. Er zit echter ook een verhaal tussen wat zich afspeelt ná winter. En het is perfect. Op deze manier kon ik echt afscheid nemen van Cinder, Scarlet, Cress en Winter. En hoe pijnlijk het weer was, het voelt nu goed. Compleet.

Toch is het niet zo dat je dit boek echt moet lezen. Ik raad het de fans zeker aan, maar het is niet zo dat je essentiele informatie mist om de reguliere serie te snappen. Zoals ik al aangaf is het voornamelijk extra achtergrondinformatie. Hiermee bedoel ik dat door middel van de korte verhalen duidelijk wordt waarom iemand geworden is zoals ze zijn, of kleine details worden uitvergroot en verklaard. Het is leuk voor de fans, omdat er meer ruimte is voor de bijpersonages (waar we allemaal stiekem een beetje verliefd op zijn geworden) en een stukje verdieping. Maar het is vooral gewoon fijn om nog even in deze bijzondere wereld te kunnen duiken en meer te lezen over de toffer personages. De verhalen zijn van fijne omvang en nooit te lang of te kort. De negen verhalen zijn samen goed voor bijna 400 pagina’s.

lunar

Ik heb er ondertussen een beetje spijt van dat ik niet alle boeken in een mooie hardcover editie heb. Gelukkig zal Blossom Books alle boeken volgend jaar opnieuw uitgeven… En ik weet zeker dat ik ze dan in hardcover in mijn kast ga laten schitteren.

Het is moeilijk voor mij om aan te geven welk van de negen verhalen in Stars above mijn favoriet is. Ze hebben allemaal wel wat, omdat ze allemaal zo anders zijn. Als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor het laatste: Something old, something new Dit verhaal gaf me namelijk een enorm happily ever after gevoel.

Stars above is een boek wat je als fan van de serie echt niet kan missen. Het is sprookjesachtig, biedt verdieping, maar geeft je bovenal weer even de tijd om in die sprookjesachtige wereld te verblijven. Het was heel fijn om nog even met alle personages om te kunnen gaan; vooral omdat het wat laatste puzzelstukjes biedt.

Stars above is negen keer sprookjesachtig genieten.

lunar3

 

Bewaren

Bewaren

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Stars Above (The Lunar Chronicles #4.5) – Marissa Meyer

  1. Hier ligt het klaar om te lezen… maar ik kom er maar niet toe. Heeft waarschijnlijk te maken met mijn gemengde gevoelens over de ganse serie. Maar het gaat ervan komen, hopelijk nog voor de winter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.