Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa Meyer

Geplaatst op 14 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa MeyerWinter door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #4
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Feiwel and Friends | November 2015
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia, Hervertelling, Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 824
ISBN: 9780312642983
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mar her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.

Winter despises her stepmother, and knows Levana won’t approve of her feelings for her childhood friend—the handsome palace guard, Jacin. But Winter isn’t as weak as Levana believes her to be and she’s been undermining her stepmother’s wishes for years. Together with the cyborg mechanic, Cinder, and her allies, Winter might even have the power to launch a revolution and win a war that’s been raging for far too long.

Can Cinder, Scarlet, Cress, and Winter defeat Levana and find their happily ever afters?

The Lunar Chronicles is een serie die tot een van mijn favorieten behoord. Na Cinder, Scarlet, Cress en Fairest, was het nu tijd om te beginnen aan het laatste deel, Winter. Dit monsterlijk dikke boek van 824 pagina’s dik bevat de eindstrijd tussen Cinder en haar crew en de slechte koningin Levana. Je moest eens weten hoe graag ik dit boek wilde lezen.

Wie denkt; oh god, meer dan 800 pagina’s, zal ik meteen gerust stellen. Marissa Meyer’s schrijfstijl is zo ontzettend vlotjes, dat je echt niet het idee hebt dat je een heel dik boek aan het lezen bent. Ik vloog letterlijk door het boek heen en toen ik de laatste pagina omsloeg, voelde ik de bekende ‘de serie is over, wat nu?’-drama. Pas toen werd ik me bewust hoe veel ik me aan deze serie was gaan hechten. Het bevat immers ontzettend veel aantrekkelijke elementen; actie, sprookjes, een gevaarlijke badguy, een bijna tastbare wereld en een flinke dosis romantiek. En natuurlijk fantastische personages.

In Winter zijn Cinder & co op Luna, waar zij een manier zoeken om van Levana af te komen en Cinder op de troon te krijgen. Via verschillende kanten wordt het verhaal verteld, zonder dat dit vervelend is. De vele personages komen allemaal aan bod naarmate de aanloop tot de eindstrijd vordert. Zal het ze lukken me de boze koningin af te rekenen? Winter is gebaseerd op het sprookje Sneeuwwitje en dit zie je duidelijk terug in de teksten bij de verschillende delen binnen het dikke boek. Daarnaast verteld het natuurlijk hoe de strijd om Luna zal gaan aflopen.

Wat ik vaak zie gebeuren bij einde van boeken, is dat het vergezocht wordt, of afgeraffeld. Beiden zijn niet het geval in Winter. Er wordt heel duidelijk naar de eindstrijd toegeleefd, maar voorafgaand gebeurd er ook nog erg veel. Bij andere boeken zou ik misschien zeggen te veel, maar in dit boek absoluut niet. Naast dat ik gewoon veel langer in deze wereld wilde blijven hangen, werden we in Winter ook beloond met nieuwe feiten, maar ook met heel veel afsluitende plotlijnen. Dit vond ik erg goed gedaan en kwam ten goede voor de personages. Ik ben echt blij dat ze allemaal echt een einde hebben gekregen (die ze verdienen).

Eigenlijk kan ik niets noemen waarmee ik ontevreden was. Ik ben gewoon ontzettend blij met Winter. Alle personages kwamen goed aan bod, ook de ‘nieuwe’ Winter, en alle onopgeloste stukken werden uitgewerkt. Winter vond ik zelf ook een leuk personage, omdat zij duidelijk uitbeeldde wat Lunar Sickness nou precies is. Ik vond het heerlijk om iedereen weer terug te zien en ik ben ook erg tevreden met het einde. De hele serie is gewoon ontzettend goed uitgewerkt, omdat er een constante lijn qua kwaliteit in zit en er ook niet opeens gekke trucjes worden uitgehaald in het laatste boek om het kloppend te krijgen. De personages zijn erg gegroeid en ik ben van ze gaan houden. Durf jij het ook aan om je hart aan ze te verliezen?

Helaas zijn enkel de eerste twee delen in het Nederlands verschenen. Gelukkig is het Engels prima te volgen. Ik raad iedereen dan ook van harte aan naar de boekhandel te rennen en deze serie aan te schaffen. Winter is een fantastisch einde van een van de leukste Young Adult series ooit.

Foto 11-02-16 15 27 40 (1)

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa Meyer

  1. Jaahaaa ik ben ook zoo benieuwd naar het einde van dit verhaal! Tis alleen alweer zo lang geleden dat ik de andere boeken las, dat ik bang ben dat ik niet helemaal meer weet waar we nou ook alweer staan in het verhaal.

  2. Ik ben nu halverwege Scarlet en tot nu toe is ie echt fantastisch. Ik kan werkelijk niet wachten om de rest van de delen te lezen. Dat Winter over de 800 bladzijdes is, is naar mijn idee alleen maar iemand om heel erg naar uit te kijken. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.