Cress (The Lunar Chronicles #3) – Marissa Meyer

Geplaatst op 4 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 11 Comments

Cress (The Lunar Chronicles #3) – Marissa MeyerCress Serie: The Lunar Chronicles #3
Andere boeken in deze serie: Cinder
| 6 februari 2014
Aantal pagina's: 550
ISBN: 9780141340159
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

In this third book in the Lunar Chronicles, Cinder and Captain Thorne are fugitives on the run, now with Scarlet and Wolf in tow. Together, they’re plotting to overthrow Queen Levana and her army.

Their best hope lies with Cress, a girl imprisoned on a satellite since childhood who's only ever had her netscreens as company. All that screen time has made Cress an excellent hacker. Unfortunately, she’s just received orders from Levana to track down Cinder and her handsome accomplice.

When a daring rescue of Cress goes awry, the group is separated. Cress finally has her freedom, but it comes at a high price. Meanwhile, Queen Levana will let nothing prevent her marriage to Emperor Kai. Cress, Scarlet, and Cinder may not have signed up to save the world, but they may be the only hope the world has.

Koop dit boek bij bol

Ik ben verliefd op deze serie. Een keiharde fangirl. Sinds ik Cinder las was ik al overtuigd dat deze sprookjes adaptie een hit zou worden. Na Scarlet begin ik te stuiteren als ik over deze serie mag gaan kletsen. Toen ik mijn bol.com bonnen mocht besteden gooide ik meteen de drie boeken in mijn mandje, want 1. ik moest hem compleet krijgen. 2. ik moest en zou Cress lezen!

Het duurde even voordat ik door het boek heen was, maar dat kwam absoluut niet omdat het niet vlotjes las. Ik wilde er gewoon graag in blijven zitten. Meer beleven. Alle details in me opnemen. Het was 550 pagina’s smullen.

Hoewel Cinder zelf niet mijn favoriete personage is, maken de anderen een heel hoop goed. Cress, gebaseerd op Rapunzel, is een super leuk personage dat nog een kinderlijke naïeve onschuld bezit maar daarnaast wel een grote overlevingsdrang heeft. Ze is – zoals ze het zelf al zegt – een damsel in distress, maar weet ook heus wel haar vrouwtje te staan. Deze dame is namelijk een meesterhacker en omzeilt zonder al te veel moeite een hele boel programma’s. En dat kunnen Cinder en co goed gebruiken. Cress past erg goed bij de rest en zij en Thorne vind ik een super goed match. Ook hoe ze naar elkaar toe groeien vond ik goed uitgewerkt.

Wat ik ook erg fijn vind is dat de focus niet alleen maar ligt op Cress in haar satelliet, maar dat het wederom een hele ontdekkingsreis is vol spannende wendingen en onverwachte gebeurtenissen. De weg naar de bruiloft verloopt niet zonder slag of stoot, maar past heel goed bij de ontwikkeling van de personages.

Helaas kwam mijn favoriet – Scarlet – wat minder voor, maar toch kon ik genoeg stuiteren om haar en Wolf. Want echt, de chemie tussen die twee spat van het boek. Echt hoor, de manier waarop Wolf zich opstelt tegenover haar. Wat een man. Zucht *zwijmel zwijmel*

Het verhaal zat goed in elkaar en het hoofddoel wordt zeker gevolgt, al is er nog voldoende ruimte voor zij-plotten die het verhaal erg veel diepgang geven. De personages komen daardoor erg goed uit de verf en ontwikkelen zich constant. Disneyprinssessen die ass-kicken. Dat zijn ze. Ik kan dan ook niet wachten op boek vier, Winter, wat gebaseerd is op Sneeuwwitje en die al een kleine entree heeft gemaakt in Cress. Ik ben erg benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen. Phoe. Wat jammer dat het nog wel even duurt voordat ik het boek in mijn handen kan houden.

Cress is een dikke aanrader voor sprookjesliefhebbers die mee op reis willen naar een bloedstollend spannend avontuur om de wereld te redden.

 

five-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

11 responses to “Cress (The Lunar Chronicles #3) – Marissa Meyer

  1. Turtle

    Lijkt mij ook een fantastisch boek! Heb genoten van de eerst twee delen en kan ook niet wachten om Cress en Winter (als die er eindelijk is, pas volgend jaar) te lezen.

  2. Marijn

    Ik heb de serie dit jaar pas ontdekt maar de eerste 2 boeken al uit! Heb jij Cress in het engels gelezen? Ik kan hem namelijk niet in het Nederlands vinden.. En trouwens is Winter ook nog een vervolg op deze boeken? Sorry voor de late reactie..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.