Scarlet – Marissa Meyer

Geplaatst op 25 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Scarlet – Marissa MeyerScarlet Serie: The Lunar Chronicles #2
Andere boeken in deze serie: Cinder
| maart 2013
Aantal pagina's: 478
ISBN: 9789022328415
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Terwijl Cinder verwoed pogingen onderneemt om te ontsnappen uit de gevangenis, is aan de andere kant van de wereld, in Frankrijk, Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Tijdens haar tocht ontdekt ze dat haar grootmoeder veel geheimen had. Wanneer ze Wolf, een rebel, ontmoet, lijkt hij de enige die haar kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Ondanks zijn duistere verleden, voelt Scarlet zich toch aangetrokken tot hem. Het speurwerk van Scarlet en Wolf brengt hen op het pad van Cinder, en hun verhaal blijkt veel meer verbonden dan ze konden vermoeden. Samen moeten ze alles op alles zetten om uit de handen te blijven van de geslepen Lunar koningin Selena, die bereid is tot alles om van prins Kai haar man, haar koning maar vooral haar gevangene te maken.

Bestel dit boek op bol.com

Na het lezen van Cinder was ik zo onder de indruk van de wereld die Meyer heeft geschapen, dat ik eigenlijk niet kon wachten om Scarlet te gaan lezen. Want één van mijn favoriete sprookjes is, jawel, roodkapje! En laat dat nou net de basis zijn geweest voor dit tweede deel uit de serie.

Ik genoot dan ook echt meteen van de 18-jarige heldin met haar rode haar en rode hoody. Misschien omdat ik zelf rood haar heb. Misschien omdat ik zelf ook wel zo dapper zou willen zijn. En tja… Eerlijk is eerlijk, Wolf kwam over als een hottie.

Natuurlijk waren er elementen in het verhaal die overduidelijk waren dat ze zouden plaatsvinden, maar toch werd ik zo nu en dan verrast. Zeker hoe Cinder en Scarlet in relatie tot elkaar staan vind ik er interessant en langzaam maar zeker komen er allerlei sprookjesfiguren samen. Heerlijk toch?

Marissa Meyer heeft me weer aangenaam verrast met haar interpretatie van dit superbekende sprookje. Het is hip, modern, maar kent toch de elementen uit het origineel.
De afwisseling tussen Scarlet en Cinder was verfrissend en het enige minpunt dat ik kan verzinnen is dat ik dit boek denk ik beter zou vinden als het in een ander perspectief was beschrijven, zodat het persoonlijker zou zijn. Maar dat is natuurlijk gewoon mijn smaak.

Wat ik ook sterk vond is dat er dingen worden uitgelegd en verklaard, maar dat er heel subtiel nieuw materiaal wordt aangereikt voor nieuwe vragen. Het verhaal gaat als het ware een soort van leven en ik denk dat deze reeks dan ook heel goed geschikt zou zijn als film. Juist omdat het zo veel verschillende elementen heeft.
Ook het feit dat het zich in de toekomst afspeelt, neemt niet weg dat het verhaal zo levendig verteld wordt dat het alsnog prima voor te stellen is. En dat vind ik heel erg knap.

Ik kan niet anders zeggen dan: ik ben fan van Scarlet! En ik hoop deze reeks uiteindelijk ook zeker een mooi plekje te kunnen geven in mijn boekenkast.. Want dat verdiend deze serie. Aanrader!

five-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Scarlet – Marissa Meyer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.