Spy Glass (Glass #3) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 21 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie, Uncategorized / 3 Comments

Spy Glass (Glass #3) – Maria V. SnyderSpy Glass door Maria V Snyder
Ook door deze auteur: Taste of Darkness
Serie: Glass #3
Andere boeken in deze serie: Storm Glass
Uitgever: MIRA Books | september 2010
Genres: Young Adult, Fantasy, High Fantasy
Aantal pagina's: 424
ISBN: 9780778328476
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

An undercover mission leads to danger, adventure and an impossible choice.

After siphoning her own blood magic in the showdown at Hubal, Opal Cowan has lost her powers. She can no longer create glass magic. More, she's immune to the effects of magic. Opal is now an outsider looking in, spying through the glass on those with the powers she once had, powers that make a difference in the world. Until spying through the glass becomes her new power. Suddenly, the beautiful pieces she makes flash in the presence of magic. And then she discovers that someone has stolen some of her blood - and that finding it might let her regain her powers. Or know it could be they are lost forever.

Maria V Snyder, een van mijn favoriete schrijfsters. Echt, ik wil alles van haar lezen, want ze heeft een enorme fantasie en een goed gevoel voor verhaal. Zelden heeft haar verhaal maar één plot. Vaak kan er tijdens de laatste dertig pagina’s nog van alles gebeuren. Bij Spy Glass was dit weer precies zo; alles waar ik zo van houdt.

Allereerst vind ik het heel tof dat er oude personages blijven terugkeren en dat deze zelfs zonder hun stem te laten horen, duidelijk laten zien dat ze zijn gegroeid. Daarnaast vind ik het prettig dat Snyder durft te springen qua tijd; geen eeuwig gedetailleerde stukken, maar boem… twee weken verder. Dat is wel nodig bij een fantasyverhaal waarbij er veel gereisd wordt. Zeker bij zulke afstanden.

Wat ik zo fijn vind aan deze boeken is de wereld, maar ook de bijzondere personages. Misschien is het omdat de personages wat ouder zijn.. misschien omdat Snyder ze ook zwakke kanten meegeeft.. In ieder geval; ik vind ze fantastisch. Opal is een super toffe heldin die zichzelf leert kennen, maar ook haar plaats in de wereld aan het vinden is. Dit gebeurt heel geleidelijk en via vele zijverhalen. Vervelen hoef je je niet tijdens dit verhaal, want hoewel er wel een rode draad is, kent het vele plotwendingen. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen net te veel van het goede is, maar ikzelf heb er erg van genoten. Opal is een goede vriendin geworden, en het feit dat Yelena en Valek er weer in voorkomen, maken het boek nog leuker.

Het einde is netjes afgerond, al moet ik eerlijk bekennen dat ik een stukje opnieuw heb gelezen. Snyder weet namelijk nogal te verrassen met wie Opal eindigd. Tja.. romantiek kent geen grenzen, zullen we maar zeggen. Eerst wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden, maar nu ben ik er wel tevreden mee. Het past. Het is goed zo.

Ik vind het idee dat het klaar zou zijn met deze wereld echt heel erg rot. Het geeft een heel erg leeg gevoel. Gelukkig is onlangs Shadow Study verschenen, wat weer over Valek en Yelena gaat. Zo fijn!

Wat Snyder ook schrijft, ik moet het hebben. Net als alle voorgaande boeken, vond ik dit ook weer een knaller waar ik ontzettend van heb genoten. De unieke kijk op magie en de speelsheid in het plot, trekken me enorm aan. Ik kan Spy Glass dan ook niets anders dan de volle vijf sterren geven. Ik wil meer van dit soort boeken. MEER!

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Spy Glass (Glass #3) – Maria V. Snyder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.