Storm Glass (Glass #1) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 11 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Storm Glass (Glass #1) – Maria V. SnyderStorm Glass Serie: Glass #1
Andere boeken in deze serie: Sea Glass
| mei 2009
Aantal pagina's: 488
ISBN: 9780778325642
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

As a glassmaker and a magician-in-training, Opal Cowen understands trial by fire. Now it's time to test her mettle. Someone has sabotaged the Stormdancer clan's glass orbs, killing their most powerful magicians. The Stormdancers—particularly the mysterious and mercurial Kade—require Opal's unique talents to prevent it happening again. But when the mission goes awry, Opal must tap in to a new kind of magic as stunningly potent as it is frightening. And the further she delves into the intrigue behind the glass and magic, the more distorted things appear. With lives hanging in the balance—including her own—Opal must control powers she hadn't known she possessed… - powers that might lead to disaster beyond anything she's ever known.

Dat Maria V Snyder een plekje in mijn top 10 van favoriete schrijvers heeft veroverd, bewijst ze maar weer met het eerste deel van de Glass-serie; Storm Glass. Een verhaal dat zich in dezelfde wereld als ‘Studie van Gif‘ afspeelt, maar een andere jongedame als hoofdpersoon heeft.

Een van de grote plussen van de boeken in deze wereld is dat de hoofdperosnages geen 15 zijn en dus een stuk volwassener zijn. Ze hebben meer body, kunnen meer handelen en zijn emotioneel stabieler. Dit zorgt ervoor dat er meer focus kan liggen op de wereld en op het verhaal. En oh, wat ben ik toch dol op Ixia en Sitia!

Opal leerde wel natuurlijk al eerder kennen, maar nu heeft ze recht op haar eigen stem. We spreken een paar jaar later en Opal heeft ondertussen al een paar leerjaren bij de magiërs achter de rug, maar baalt er een beetje van dat ze bekend staat als de ‘one trick’ glass magician. Langzaam maar zeker leert ze haar eigen gaven kennen en de mogelijkheden die dat brengt. De ontwikkeling lijkt langzaam te gaan, maar dit is juist realistisch. Ergens is het zo raar als een hoofdpersoon boem bam knal opeens mega sterke gaven heeft. Zoiets moet groeien en Snyder is daar echt een kei in!

Naast dat ik echt genoten heb van de verhaallijn en de sfeer in het boek (ik vloog echt door de 500 pagina’s heen!) vond ik het ook erg leuk om oude bekende personages terug te zien. Ook deze zijn ouder en wijzer geworden, en het feit dat in de tussen jaren een zekere ontwikkeling heeft plaatsgevonden, maakt het allemaal erg kloppend voelen.

Deze fantasyverhalen die Maria V Snyder schrijft zijn toegankelijk en niet zo zwaar. Heel veel high-fantasy staat erom bekend dat er veel moeilijke namen in zitten en dat er een ingewikkelde situatie plaatsvind. Bij deze boeken heb ik dat nooit zo ervaren en ook Stormglass is weer van hetzelfde kaliber; heerlijk magische wereld met bijzondere magische krachten, zonder dat het verhaal te ingewikkeld wordt.

Als ik dan toch een puntje van kritiek moet noemen, is het dat Opal nog niet echt een Stem heeft. Als in; ze valt nog niet echt op door een bepaalde karaktereigenschap. Maar ik verwacht dat dit nog wel gaat komen!

Al met al vond ik Storm Glass weer een fantastisch verhaal waar ik erg van genoten heb. Van Maria’s werelden kan ik echt geen genoeg krijgen!

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Storm Glass (Glass #1) – Maria V. Snyder

  1. Gaia Steinbuch

    Ik ben ook fan van Maria V. Snyder, al heb ik nog niet al haar boeken gelezen. Dit boek vond ik ook erg goed (en de andere twee delen ook). Leuke recensie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.