Sea Glass (Glass #2) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 10 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Sea Glass (Glass #2) – Maria V. SnyderSea Glass Serie: Glass #2
Andere boeken in deze serie: Storm Glass
| september 2009
Aantal pagina's: 379
ISBN: 9780778325802
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Like the colorful pieces of sea glass washed up on shore, Opal has weathered rough waters and twisting currents. But instead of finding a tranquil eddy, Opal is caught in a riptide. Her unique glass messengers which allow instant communication over vast distances have become a vital part of Sitian society. Once used solely by the Councilors and magicians, other powerful factions are now vying for control. Control of the messengers equals control of Sitia. Unfortunately that also means control of Opal. If that isn’t enough of a problem, Opal’s determination to prove blood magic is still being used is met with strong resistance. The Council doubts her, her mentor doubts her, and even her family is concerned. When her world is turned upside down, she begins to doubt herself. In the end, Opal must decide who to believe, who to trust, and who has control—otherwise she will shatter into a million pieces and be swept out by the tide.

Maria V Snyder heeft het weer geflikt; wederom heeft ze me weten te betoveren met haar magie, stoere heldinnen en fijne schrijfstijl. Meer nog dan bij haar voorgaande boeken vloog ik door het verhaal van Sea Glass heen. Opal is een meid waar iedereen zich wel aan kan identificeren, omdat ze haar kwetsbaarheid durft te laten zien.

Opal is bijna klaar om af te studeren, maar de Keep vertrouwd haar net ontdekte magische vermogen niet, en houden haar daarom goed in de gaten. Ze geloven Opal dan ook niet als zij aangeeft dat de badguy zich verstopt in het lichaam van een ander. Opal voelt zich machteloos en doet haar best het vertrouwen weer te winnen, maar lukt dat? En wat als er nog een glasmagiërs zou zijn?

De onzekerheden van Opal vond ik echt heel erg goed omschreven en heel herkenbaar. Ik denk dat iedereen ergens wel een beetje uniek wil zijn en bekend wil staan om z’n talenten. Geconfronteerd worden met het feit dat anderen het misschien ook kunnen, tja.. Je kan je vast wel voorstellen hoe dat voelt. Opal heeft dat ook. Er zit heel vele machteloosheid in dit boek, maar dat maakt het boek niet zwaar. In tegendeel, Opal doet er alles aan haar positie te verbeteren, zonder dat ze zichzelf verliest.

Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik Opal net zo leuk zou vinden als Yelena, maar toch wel. Het feit dat Yelena af en toe ook langskomt, vind ik fantastisch, maar vooral Opal is heerlijk hier. En dan die wereld, die blijft gewoon heerlijk. Het ademt gewoon de spanning uit, maar ook de subtiele en originele magie die Snyder er in verwerkt heeft.

Eerst had ik geen idee waar het begrip Sea Glass dan aan gelinkt moest worden, maar later werd dit wel duidelijk. Dat glas een belangrijke rol speelt in deze trilogie vind ik echt origineel en bijdragen aan de sfeer. En die sfeer? Ja, die doet het hem vooral.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik meer wil na het lezen van Sea Glass. Gelukkig heb ik nog een laatste deel van de trilogie liggen en is er onlangs een vierde deel over Yelena (Shadow Study) verschenen. Gelukkig maar, want ik kan echt geen afscheid nemen!

five-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Sea Glass (Glass #2) – Maria V. Snyder

  1. Gaia Steinbuch

    Leuke recensie! Ik vond dit boek ook geweldig, de hele trilogie trouwens. Ik hoop dat je boek 3 ook erg leuk vindt. Ik zit ook met spanning te wachten op Shadow Study (de paperback editie), ik heb ‘m gereserveerd voor wanneer die uitkomt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.