Spoiler Alert – Olivia Dade

Geplaatst op 10 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Spoiler Alert – Olivia DadeSpoiler alert door Olivia Dade
Ook door deze auteur: Spoiler Alert
Uitgever: Avon | Oktober 2020
Genres: Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780063005549
Uitgave: eBook
Goodreads
five-stars

Olivia Dade bursts onto the scene in this delightfully fun romantic comedy set in the world of fanfiction, in which a devoted fan goes on an unexpected date with her celebrity crush, who’s secretly posting fanfiction of his own.

Marcus Caster-Rupp has a secret. While the world knows him as Aeneas, the star of the biggest show on TV, Gods of the Gates, he's known to fanfiction readers as Book!AeneasWouldNever, an anonymous and popular poster. Marcus is able to get out his own frustrations with his character through his stories, especially the ones that feature the internet’s favorite couple to ship, Aeneas and Lavinia. But if anyone ever found out about his online persona, he’d be fired. Immediately.

April Whittier has secrets of her own. A hardcore Lavinia fan, she’s hidden her fanfiction and cosplay hobby from her “real life” for years—but not anymore. When she decides to post her latest Lavinia creation on Twitter, her photo goes viral. Trolls and supporters alike are commenting on her plus-size take, but when Marcus, one half of her OTP, sees her pic and asks her out on a date to spite her critics, she realizes life is really stranger than fanfiction.

Even though their first date is a disaster, Marcus quickly realizes that he wants much more from April than a one-time publicity stunt. And when he discovers she’s actually Unapologetic Lavinia Stan, his closest fandom friend, he has one more huge secret to hide from her.

With love and Marcus’s career on the line, can the two of them stop hiding once and for all, or will a match made in fandom end up prematurely cancelled?

Ik ben een enorme fantasy-lezer, maar een contemporary (romance) met een flinke dosis nerdy fandom? Daar kan je me ook voor wakker maken. Spoiler Alert van Olivia Dade is ook zo’n boek en ik kreeg een tijd geleden de kans het boek te lezen. Nu is het boek verschenen en hoop ik dat het ooit nog in mijn kast komt te staan. Dit was namelijk een van mijn leukste leeservaringen van 2020.

Marcus Caster-Rupp, acteur die Aeneas in de show Gods of the Gates speelt, heeft een geheim: hij schrijf fanfiction onder de naam Book!AeneasWouldNever. Hij is mega populair en schrijft met liefde over het personage dat hij speelt. Nou ja, hoe het eigenlijk zou moeten zijn. Hij schrijft vooral over internet’s favoriete ship, Aeneas en Lavinia. Niemand mag dit weten, want anders is hij geheid zijn baan kwijt.

April Whittier is een enorme Lavinia fan. Niemand in haar dagelijkse even weet dat ze cosplays maakt en ook fanfic schrijft. Het stoort haar dat de Lavinia in de show veel te knap is en besluit een cosplay van haar als Lavinia op twitter te zetten. Deze foto gaat viral, want April is een maatje meer en iedereen vindt daar wat van.

Marcus ziet haar foto en is geintrigeerd. Hij besluit te reageren en vraagt haar op date. April besluit toch maar te gaan, ook al verwacht ze er helemaal niks van. Niet alleen groeien ze naar elkaar toe.. Marcus komt er ook achter dat ze elkaar online al langer kennen. Wat zal dit met hun vriendschap en eventuele relatie doen?

Thema’s: fandoms, internettrolls, fanshaming, intieme relaties.

Oké, ik weet dat het super cheesy klinkt en super voorspelbaar, maar ik heb zo ontzettend genoten van dit boek. Tuurlijk was het mega voorspelbaar dat ze elkaar online al kenden maar niet van elkaar wisten wie ze waren en natuurlijk heeft dit gevolgen. Ik heb het al langs zien komen bij anderen boeken. Dat neemt echter niet weg dat ik het echt heerlijk lezen vond.

Ik denk dat veel lezers zich in April kunnen herkennen. Iedereen zou stiekem wel eens een beschuitje willen eten met een hottie als Marcus, maar daar ging het mij niet om. Mij ging het om het feit dat zij ook dik was en daar allerlei shit door over zich heen kreeg. Dat is zo herkenbaar. Ik haat al die aannames zo. Ik voelde me dan ook ontzettend door haar personage begrepen en ik ben blij dat Olivia Dade dit heeft geschreven. April hielp me een beetje om mezelf te accepteren en te durven laten zien.

Spoiler alert is vanwege de seksuele content minder geschikt voor jonge lezers. Ik vond de slow burn fantastisch en ja, de sexy stukken waren sexy. Ik vond het eventjes wel fijn dat het niet om tieners ging, maar mensen van mijn leeftijd, maar dan wél met de nerdy vibe. Zo vaak krijg ik het idee dat wat ik leuk vind door veel mensen kinderachtig word gevonden, terwijl het gewoon een deel is van wie ik ben. Het is als een Cinder en Ella (dit boek heeft veel overeenkomsten qua plotlijn trouwens) en Fangirl voor volwassen lezers en BOY I WANT MORE. Als er nog iemand tips heeft voor meer van dit soort boeken: yes.

Ik vond het naast het romantische stuk (ja echt) ook heel tof om te lezen over het serie gebeuren en hoe April zich inzette om Lavinia beter te laten aansluiten bij de beschrijvingen van het boek. Sowieso vond ik het gaaf dat het voelde alsof het boek en de serie echt bestonden. Zo invested was ik in dit boek. Ik heb tijdens het lezen ook gedachteloos een hele pot Ben & Jerry’s naar binnen gewerkt en I regret nothing.

Spoiler Alert is zo’n boek dat ik onmiddellijk zou herlezen zodra ik hem in huis heb. Zeker als je even wat minder in je vel zit, is dit een enorme aanrader!

five-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Spoiler Alert – Olivia Dade

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.