Soulmates: Het verhaal van Crystal (Benedicts #3) – Joss Stirling

Geplaatst op 22 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie, Uncategorized / 4 Comments

Soulmates: Het verhaal van Crystal (Benedicts #3) – Joss StirlingSoulmates: het verhaal van Crystal door Joss Stirling
Ook door deze auteur: Het verhaal van Sky
Serie: Soulmates #3
Andere boeken in deze serie: Het verhaal van Sky
Uitgever: Blossom Books | februari 2013
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy
Aantal pagina's: 306
ISBN: 9789020679625
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Crystal Brook heeft zich altijd de mislukkeling van haar Savant-familie gevoeld. Ze heeft voor haar gevoel een gave van niks en ze is niet eens in staat om op telepathische wijze met andere Savants te communiceren. Dat haar zus Diamond, met wie ze samenwoont in Venetië, supergetalenteerd is, helpt ook niet echt.

Als Diamond haar soulmate Trace Benedict tegen het lijf loopt, realiseert Crystal zich hoe erg het is dat zij door haar ‘gebrek’ nooit haar soulmate zal vinden. Voor haar is dat de druppel en Crystal besluit dat ze niets meer met haar Savant-zijde te maken wil hebben. Maar als een vijand van de familie Benedict hen aanvalt, ontdekt ze dat ze tot meer in staat is dan ze ooit had durven dromen. Met de hulp van de irritante, eeuwige casanova Xavier Benedict moet ze alles op alles zetten om haar zus en haar nieuwe familie te kunnen redden.

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik de eerste twee boeken van de Soulmates serie van de bibliotheek leende. En vervolgens keek ik echt heel lang uit naar het derde deel: Het verhaal van Crystal. Uiteindelijk wist ik hem voor een fijne prijs te scoren. Ik kon namelijk niet wachten om meer te proeven van deze paranormal romance met een spannend tintje. Ik hoop dan ook van harte dat de rest van de serie ook vertaald gaan worden. (En de Engelse omslagen zijn zo mooi!)

Crystal is een meisje waar iedereen zich wel een beetje in kan leven; nergens echt goed in lijken te zijn, terwijl je familieleden en vrienden overal in uit lijken te blinken. De frustratie spatten van het (iets te) witte papier af, wat Crystal een heel levendig personage maakte. Daarnaast woont ze in een prachtig land (Italië) en is het Joss Stirling gelukt om de sfeer van het Venetiaanse carnaval over te brengen. Ik kon de prachtige kostuums en de vurige passie gewoon voor me zien. Het hele boek ademt de Italiaanse cultuur en dat weet niet elke schrijver te realiseren.

Dat Crystal uiteindelijk een van de Benedict broertjes aan de haak zal slaan, zal jullie niet als een verrassing komen, maar de ontwikkeling tussen die twee is heel interessant en sterk beschreven. Je voelt de aantrekking en afstoting tegelijk plaatsvinden.

Toch is het hele boek aardig voorspelbaar. Je weet dat er iets vervelends gaat gebeuren, je weet dat Crystal met iemand zal eindigen.. Je weet ook dat ze haar gaven zal gaan ontdekken. Maar wat dat dan is, daar kom je gaandeweg achter. In de meeste gevallen dan.

Het boek leest vlot en bevat niet teveel tenenkrommende romance waar paranormal romance gevoelig voor is. Ik heb genoten van de subtiele magie en de ontluikende romantiek. Daarnaast spraken de kostuums en de setting bijzonder goed tot de verbeelding.

De Soulmates serie is een aanrader voor liefhebbers van het paranormal romance genre. Hoewel er zeker magie aanwezig is, zijn de hoofdpersonages allemaal een soort van menselijk. Zij zijn mensen met een gaven die op zoek zijn naar hun wederhelft; hun soulmate. In dit deel draait het om Crystal, een leuke meid uit Italië. Hou jij van spanning en romantiek? Dan is Het verhaal van Crystal echt wat voor jou. De boeken zijn eventueel los van elkaar te lezen.

Het verhaal van Crystal

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Soulmates: Het verhaal van Crystal (Benedicts #3) – Joss Stirling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.