Soulmates: Het verhaal van Sky – Joss Stirling

Geplaatst op 26 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Soulmates: Het verhaal van Sky – Joss StirlingHet verhaal van Sky Serie: Soulmates #1
Andere boeken in deze serie: Het verhaal van Phoenix
| september 2011
Aantal pagina's: 383
ISBN: 9789020679113
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere...

Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.


Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Bij Het verhaal van Sky had ik een over de top liefdesverhaal in mijn hoofd voordat ik het ging lezen, dus moet ik bekennen dat ik het enigszins heb uitgesteld voordat ik dit boek heb meegenomen van de bieb om te gaan lezen. Maar bij het lezen ben ik uiteindelijk aangenaam verrast!

Ja, het hele soulmates gebeuren deed me een beetje denken aan het Inprinten (heette dat zo?) bij Twilight, maar dan veel natuurlijker met een logischere verklaring en een gezondere relatie. Wat ik zelf goed vond is dat Zed eerst een klootzak is, maar naarmate Sky hem leert kennen, je de beste jongen ook zelf meer gaat waarderen. En ik moet zeggen dat ik zijn deels Indiaanse afkomst ook goed gekozen vond.

De subtiele verwevingen van traditionele paranormale verschijningen vond ik goed, omdat het er niet meteen bovenop lag. Toch was het soms een beetje overkill wat ze allemaal konden.. Graag had ik daar wat minder in gezien, ook hoe Sky met het hele gebeuren omgaat. Het is meteen duidelijk dat zij overal weer heel sterk in is.

Wat ik wel heel erg sterk vond is dat Sky heel langzaam naar Zed toegroeit en dat het niet meteen klats boem verliefd is van haar kant. Ook haar twijfels of ze wel bij hem in Amerika wil blijven vond ik heel natuurlijk overkomen, waardoor het boek een stuk fijner om te lezen was.

Het was een origineel verhaal, dat zeker, al waren er heus wel punten die ik wel zag aankomen. Het was een lekker luchtig boek voor tussendoor, verzwaard door Sky’s moeilijke jeugd. Dat vond ik zelf erg goed neergezet omdat je stukje bij beetje een klein beetje te weten komt. Het snakt naar meer!

Iedereen die genoten heeft van Twilight zal Het verhaal van Sky erg leuk vinden. Lezen dus!

Bestel dit boek op bol.com!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

8 responses to “Soulmates: Het verhaal van Sky – Joss Stirling

  1. Dit boek moet ik ook nog steeds lezen, ik hoor er toch steeds hele goede dingen over!
    Maar net als jij al zei, ik stelde het ook steeds maar uit met lezen, haha 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.