Soulmates: Het verhaal van Phoenix – Joss Stirling

Geplaatst op 14 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Soulmates: Het verhaal van Phoenix – Joss StirlingHet verhaal van Phoenix Serie: Soulmates #2
Andere boeken in deze serie: Het verhaal van Sky
| 20 februari 2012
Aantal pagina's: 330
ISBN: 9789020679137
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Phoenix is opgegroeid in een gesloten gemeenschap die wordt bestuurd door een vreselijke man die iedereen opdracht geeft om te stelen en er niet voor terugdeinst mensen te straffen die niet gehoorzamen. Ze vindt haar leven verschrikkelijk maar ze is bang voor de leider en staat er helemaal alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd heeft gebruikt als ze mensen zakken rolt, blijkt op de een of andere manier geen effect op hem te hebben. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Het maakt Phoenix doodsbang dat het enige waarop ze altijd kon vertrouwen haar nu in de steek laat. Als Yves haar dan ook nog eens wil weghalen uit haar Gemeenschap omdat hij beweert haar soulmate te zijn, raakt ze in verwarring. Wie is deze vreemdeling die claimt te weten wat goed voor haar is? En kan ze haar leven in de Gemeenschap wel achter zich laten? Voordat Phoenix het weet raakt ze verstrikt in een situatie waaruit ze niet meer kan ontsnappen.

Toen ik een aantal weken terug het verhaal van Sky las, had ik niet verwacht dat ik deze serie zo leuk zou gaan vinden en toen ik een boek ging inleveren bij de bieb en Het verhaal van Phoenix zag liggen, moest en zou deze mee naar huis!

Waar ik vooral van genoten heb ik dat je deze boeken echt los van elkaar zou kunnen lezen. Je zou niet perse iets missen als je dit boek voor dat van Sky zou lezen.. Al zou je wel weten hoe het afloopt met Sky.. maar goed… Dit boek had een heel andere hoofdpersoon (Sky) en een heel andere Benedictbroer in de hoofdrol.. En ik vond het prachtig!
Sterker nog, ik had hem binnen een paar uur uit! Het boek leest weer als een trein en zit vol spanning en leuke wendingen.

Net als Sky was Phoenix ook weer een bijzonder meisje om over te lezen en ik vond het verfrissend dat ze alles al wist over haar gaven. Het was een heel andere kant van het verhaal en dat vond ik erg leuk en origineel. Ook al die moderne snufjes en dergelijke – die helemaal bij deze tijd passen – maakt het een heel actueel boek. Ik merk wel eens dat schrijvers expres de technologie weinig benoemen, zodat het boek een hele tijd actueel blijft.. Maar ik vind het daar soms wat afstandelijk door worden. Het verhaal van Phoenix had juist zo veel kracht omdat het, om zo maar te zeggen, gisteren echt had kunnen gebeuren.. Of misschien morgen wel..

Deze serie is echt een aanrader en ik ben nog steeds reuze enthousiast, iets wat ik – ik beken – niet verwacht had van te voren. Ik kijk heel erg uit naar de volgende boeken en ik denk dat als ik ze een keertje voor een mooi prijsje kan aanschaffen (als ik weer boeken mag kopen van mezelf) ze zeker in mijn kast wil zetten. Maar voor nu ben ik al ontzettend tevreden met de bieb.

Hou je van romantiek, actie en magie? Dan is Het verhaal van Phoenix zeker een boek voor jou!

Bestel dit boek nu snel op bol.com!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Soulmates: Het verhaal van Phoenix – Joss Stirling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.