Slaves 2 – Dante (Slaves, #2) – Miriam Borgermans

Geplaatst op 21 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Slaves 2 – Dante (Slaves, #2) – Miriam BorgermansSlaves - Dante door Miriam Borgermans
Ook door deze auteur: Raven
Serie: Slaves #2
Andere boeken in deze serie: Raven
Uitgever: Clavis | September 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 510
ISBN: 9789044831214
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Dante staat als slaaf op de dodenlijst van het Bastion. Tegen zijn zin moet hij zich voordoen als Vrije en het moordonderzoek naar Ghassan Aboud leiden ... waarvan de slavin Raven wordt beschuldigd. Hij ontmoet waanzinnige macht.
Buigt Dante, of breekt hij eindelijk?

Vorig jaar las ik Slaves – Raven van Miriam Borgermans en hoewel ik veel twijfelachtige geluiden hoorde, vond ik het eigenlijk best wel een heel tof boek. Deel twee wekte daarom meteen mijn interesse. Ik kreeg een exemplaar van de uitgever en ik wachtte niet lang om te beginnen in Slaves – Dante.

Dante is een slaaf. Een slaaf op een dodenlijst nog wel. En toch redden ze hem als hij neerstort op aarde. Dante moet zich voordoen als Vrije en het onderzoek op de dood van Ghassan Aboud leiden. Maar macht komt natuurlijk met een prijs.

Ik moest wel even wennen aan Slaves – Dante. Het verhaal gaat namelijk niet verder waar dat van Raven gestopt is. Nou ja, ergens wel. Maar er is in dit boek een andere hoofdpersoon. Het is bijna alsof zijn kant van het verhaal verteld wordt, maar maar minimaal in relatie tot het eerste boek lijkt te staan. Lijkt. Want oude personages komen terug en op den duur merk je dat het geheel een complex web is waar diverse personages in bewegen. Een groter geheel, als je het zo wilt zien. Het is mooi om te zien dat zo’n verhaal dan vanuit meerdere personages wordt beschreven, want een verhaal is immers niet eenzijdig.

Slaves – Dante wist mij niet meteen te grijpen. Het duurde even voor ik er echt in zat, maar ik merkte dat ik het steeds leuker en spannender begon te vinden. Het is een vrij dik boek en soms had ik de indruk dat er niet heel erg veel gebeurde, maar toch genoot ik er behoorlijk van. Ik zag de wereld die Miriam had geschapen voor me en dat sprak me eigenlijk wel aan. Het liep lekker vlot en hoewel ik wel wat dingetjes tegenkwam die me tegenstonden tijdens het lezen, ben ik achteraf wel blij.

De dingen waar ik moeite mee had bestonden aan een aantal dingen. Allereerst duurde het een tijdje voor ik in het boek zat. Ik heb een aantal aantekeningen gemaakt aan het begin van het boek en die waren nog niet zo positief. Ik quote mijzelf  “Het boek doet me nog niet zo veel en ik vind het tot nu toe weinig vernieuwend, al leest het wel erg vlot weg.” En dat herken ik nog wel. Gelukkig werd het verder in het boek een stuk beter. Vervolgens was er nog iets wat me stoorde en dat is de manier waarop Dante zijn ding mag doen. Waarom zouden de pieten van bovenaf in hemelsnaam kiezen voor iemand als Dante, waar ze nul van weten? Het is natuurlijk for the sake of, maar toch. Ik vond dat wel een uit de lucht gevallen dingetje (ha, see what I did there?)

In ieder geval; Slaves – Dante is me achteraf niet tegengevallen, maar het was ook niet perfect. Er zaten een aantal dingen in die me stoorde, maar dat was vooral tijdens het lezen. Achteraf vond ik het eigenlijk gewoon prima. Geen hoogvlieger, geen laagvlieger. Gewoon oke.

Slaves – Dante had een moeilijk begin, maar kwam vervolgens goed op gang.

Slaves – Dante is een heel ander boek dan het eerste deel. Er is een andere hoofdpersoon en hoewel er sommige personages terugkomen, is het toch weer een heel ander verhaal. Niet alles was even origineel, maar over het algemeen zat het prima in elkaar.

 

 

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Slaves 2 – Dante (Slaves, #2) – Miriam Borgermans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.