Roar (Stormheart #1) – Cora Carmack

Geplaatst op 23 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Roar (Stormheart #1) – Cora CarmackRoar door Cora Carmack
Ook door deze auteur: Losing it
Serie: Stormheart #1
Andere boeken in deze serie: Rage
Uitgever: Tor | Juni 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 380
ISBN: 9780765386311
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

In a land ruled and shaped by violent magical storms, power lies with those who control them.

Aurora Pavan comes from one of the oldest Stormling families in existence. Long ago, the ungifted pledged fealty and service to her family in exchange for safe haven, and a kingdom was carved out from the wildlands and sustained by magic capable of repelling the world’s deadliest foes. As the sole heir of Pavan, Aurora’s been groomed to be the perfect queen. She’s intelligent and brave and honorable. But she’s yet to show any trace of the magic she’ll need to protect her people.

To keep her secret and save her crown, Aurora’s mother arranges for her to marry a dark and brooding Stormling prince from another kingdom. At first, the prince seems like the perfect solution to all her problems. He’ll guarantee her spot as the next queen and be the champion her people need to remain safe. But the more secrets Aurora uncovers about him, the more a future with him frightens her. When she dons a disguise and sneaks out of the palace one night to spy on him, she stumbles upon a black market dealing in the very thing she lacks—storm magic. And the people selling it? They’re not Stormlings. They’re storm hunters.

Legend says that her ancestors first gained their magic by facing a storm and stealing part of its essence. And when a handsome young storm hunter reveals he was born without magic, but possesses it now, Aurora realizes there’s a third option for her future besides ruin or marriage.

She might not have magic now, but she can steal it if she’s brave enough.

Challenge a tempest. Survive it. And you become its master.

Het toffe aan boekenboxen als de Fairyloot en Celebrate Books vind ik niet alleen de fantastische goodies, maar ook het feit dat je in aanraking met boeken komt die je zelf misschien niet zo snel zou kopen. Hier kunnen echte juweeltjes tussen zitten. Toen in een van de boxen het boek Roar van Cora Carmack bleek te zitten, was ik blij verrast. Niet alleen klonk de beschrijving fantastisch, ik was al een beetje bekend met deze auteur! Ze schrijft namelijk ook (new) adult boeken die op de Nederlandse markt verschenen zijn.

Roar gaat over Aurora, een meisje uit een koninklijke familie vol Stormlingers. Zij moet de kroon over gaan nemen, maar ze heeft helemaal geen gave! Om haar familie toch veilig te stellen wordt ze uitgehuwelijkt aan een duistere Stormling prins uit een ander koninkrijk. Het lijkt de ideale manier om haar volk te beschermen, maar Aurora vertrouwd de boel niet zo. Als ze erachter komt dat er op de zwarte markt gehandeld wordt in Stormmagie. Van een van deze Storm Hunters leert ze dat je een storm kunt vangen en diens essentie op kan nemen… Plots lijkt er een nieuwe mogelijkheid te zijn om onder het huwelijk uit te komen en toch haar volk te kunnen beschermen.

Dit boek heeft zo veel toffe elementen dat ik het lastig vind om te bepalen waar ik moet beginnen. Allereerst ben ik zo blij dat dit boek in een box zit; ik weet zeker dat ik het anders langzaam maar zeker aan me voorbij had laten gaan en dat zou ik zo zonde vinden. Dit boek is namelijk heel erg tof en kickass!

Laat ik beginnen met Aurora. Ze is slim, dapper en heeft een groot gevoel voor eer. Maar ze leeft ook met angsten. Diepe angsten. En om daar mee om te gaan (als ze zich vermomd) leeft ze zich enorm in met het personage wat ze voor zichzelf schept. Als Rora of Roar staat ze een stuk sterker in haar schoenen, maar leert ze ook om zichzelf te zijn. Langzaam verandert ze in een zelfstandige vrouw die haar angsten onder ogen durft te komen en dit vond ik zo’n fijne ontwikkeling. Niet alleen om te lezen over een personage dat daadwerkelijk leert omgaan met haar problemen, of omdat ze een angststoornis heeft, maar vooral omdat ze laat zien dat de wereld niet stopt met draaien vanwege een probleem. Ik vond haar een erg sterk en goed uitgewerkt personage.

Vervolgens vond ik de stormmagie ook ontzettend gaaf. De manier waarop de stormen het land teisteren en hoe de jagers er op jagen; heerlijk! Het maakte de rest van de wereld – die ik ietswat oppervlakkig vond uitgewerkt – meteen een stuk spannender.

Hoewel Roar vooral als een introductie voelde, vond ik de sfeer en de ontwikkelingen echt ontzettend gaaf. Ik ben fan! Als je Shadow and Bone tof vond, dan zal je vast ook enorm van dit boek gaan genieten.

Roar is een mix tussen romantiek en hele vette stormmagie.

Roar is een stoer fantasyboek vol originele elementen. Vooral de angststoornis van de hoofdpersoon maakte dit boek een grote verrassing en erg sterk in zijn uitwerking. Er is wel veel romantiek aanwezig en dit is soms net even too much, maar verder vond ik het een heel gaaf boek waarvan ik hoop dat het nog veel gaver gaat worden.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Roar (Stormheart #1) – Cora Carmack

  1. Do

    Fijne recensie. Ik ben ook echt blij dat dit boek in de Fairyloot box zat, ik denk dat ik hem anders had laten liggen. Ik vond het boek echt leuk om te lezen en ik ben erg benieuwd naar het vervolg 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.