Losing It (Losing It #1) – Cora Carmack

Geplaatst op 25 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Losing It (Losing It #1) – Cora CarmackLosing it door Cora Carmack
Ook door deze auteur: Faking it
Serie: Losing it #1
Andere boeken in deze serie: Faking it
Uitgever: Uitgeverij Q | juli 2015
Genres: New Adult, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789021458724
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Bliss Edwards is bijna afgestudeerd en heeft ‘het’ als enige in haar vriendenkring nog niet gedaan. Ze vindt dat daar maar eens een eind aan moet komen en de simpelste methode lijkt haar een onenightstand. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.
Eindelijk met een aantrekkelijke jongen in bed beland, raakt Bliss in paniek en gaat ze ervandoor. Alsof dat nog niet gênant genoeg is: als ze het lokaal van de nieuwe docent drama inloopt, herkent ze de man die ze acht uur eerder naakt achterliet in haar bed…

New Adult is hip. Ook Uitgeverij Q komt nu namelijk met hun eerste New Adult trilogie; Losing it. Nu ik eindelijk een beetje aan het genre gewend ben, trok de achterflapteks me wel aan. Het voelde een beetje als een volwassen lobsters en daar had ik wel zin in. Ook het gebrek aan een dramatisch verleden bij een van de hoofdpersonen vond ik al een plus.

Losing it is ongeveer wat ik er van verwacht had; een sexy en vermakelijk zomerboek wat heerlijk leesvoer voor tussendoor is. Het was niet ontzettend speciaal, maar las lekker weg en wist me mee te trekken.

De personages Bliss en Garrett zijn leuk, omdat ze heel herkenbaar en toegankelijk zijn. Het is niet zo moeilijk om je in te denken dat Bliss als een blok valt voor het Engelse accent van Garret. Ik had echter verwacht dat hun leerling/leraar relatie behoorlijk ongemakkelijk zou worden, maar eigenlijk voelde dat helemaal niet zo. Bliss is immers bijna klaar met haar opleiding en Garret is pas een jaar klaar met studeren. Dus zo schokkend was het niet. Maar het was leuk om te lezen hoe knullig Bliss zich gedroeg.

Toneel speelt een grote rol in het verhaal. Dit kwam voor mij een beetje uit te lucht vallen, want tijdens de introducerende hoofdstukken kreeg ik niet het idee dat Bliss iemand was die graag op de toneelplanken stond. Later stelde ik dit bij, maar toch bleef dit een beetje aan me klagen. Wat mij betreft hadden de toneel coulissen ook een grotere en steamy rol mogen krijgen. Helaas kwam dit gewoon niet helemaal uit de verf. Ik irriteerde me ook dodelijk aan het gebruik van ‘designer van make-up’ en ‘designer van haar’. Eh… stylist, visagist? Was de vertaler soms deze woorden kwijt? Dit voelde heel erg onnatuurlijk en geknutseld. Gelukkig kwam het niet zo vaak voor.

Ik vond het een erg leuk verhaal, maar de epiloog had van mij achterwege gelaten mogen worden. Wát een domper was dat zeg. De ontwikkelingen die zich daar plaatsvinden gaan veel te snel en passen totaal niet bij alles wat in hun leven speelt. Dit gaf het verhaal toch een bittere nasmaak.

Het volgende deel gaat over een van de beste vrienden van Bliss, waar ik meteen erg benieuwd naar ben. Zal dat boek mij ook weten te smaken?

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Losing It (Losing It #1) – Cora Carmack

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.