Faking It (Losing It #2) – Cora Carmack

Geplaatst op 3 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Faking It (Losing It #2) – Cora CarmackFaking it door Cora Carmack
Ook door deze auteur: Losing it
Serie: Losing it #2
Andere boeken in deze serie: Losing it
Uitgever: Uitgeverij Q | November 2015
Genres: New Adult, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 296
ISBN: 9789021400723
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Max heeft een probleempje. Haar ouders willen langskomen en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten, niet haar ietwat ruige vriendje die in een band speelt en een grote tattoo in zijn nek heeft. Ze vreest dat haar ouders gaan ontdekken dat ze al een tijdje niet meer eerlijk is geweest en hun financiële steun zullen intrekken. Maar dan ontmoet ze Cade.
Cade is net naar Philadelphia verhuisd en probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Max krijgt Cade zo ver dat hij zolang haar ouders in de stad zijn zal doen of hij haar vriendje is. Alleen hadden ze er geen moment op gerekend dat Cade haar ouders met zijn charme en zijn acteertalent zo volledig voor zich zou innemen! Nu willen ze absoluut dat hij met kerst komt logeren. En hoe langer ze doen alsof, des te echter het allemaal lijkt…

New adult, je bent er weg van, of je hebt er weinig mee. Helaas behoor ik tot de laatste categorie. Toch houdt me dit niet tegen om het te blijven proberen. Toen Faking it op de deurmat viel, besloot ik het boek gewoon weer een kans te geven, vooral omdat het eerste deel me toch niet tegen was gevallen.

Toen ik de achterflap las – wat ik normaal niet zo vaak doe – wist ik niet helemaal dat ik kon verwachten. Werd het een relatie waarin de schijn werd opgehouden? Of zou het uitdraaien tot ‘we zijn niks van elkaar, maar toch beginnen we elkaar leuk te vinden’?

Het werd een soort van het laatste. Een soort van. Niet helemaal. Maar dus wel iets wat ik had zien aankomen. Toch was de weg er naar toe vermakelijk. Faking it was voorspelbaar en logisch en daardoor ook behoorlijk oppervlakkig, maar soms is dat prima. Niet elk boek hoeft immers diepzinnig of gelaagd te zijn.

Wat is het meest interessant vond, waren de personages. Max vond ik een tof wijf. Ik kon haar zo voor me zien met haar tatoeages en excentrieke look. Cade vond ik in het vorige boek al leuk, maar hier vond ik hem nog interessanter. Hij voelde als de rest en de zekerheid van het verhaal, ondanks dat hij zelf ook veel problemen heeft.

Problemen, dat lijken de meeste New Adult personages wel te bevatten. Dit vind ik meestal erg jammer, omdat het de enige body lijkt te zijn waar de verhalen om lijken te draaien. Op den duur beginnen alle New Adults voor mij op elkaar te lijken, maar dit zou ik niet mogen laten meetellen in mijn oordeel; Young Adult heeft namelijk precies hetzelfde. Toch verveeld New Adult mij sneller, omdat het gewoon niet helemaal mijn ding is.

Ondanks dat heb ik best genoten van Faking it. Het heeft me niet omver weten te blazen, daardoor was het voor mij te cliché, maar ik heb wel een aantal uren genoten. Ik ben in ieder geval blij dat het hele boek niet een groot erotisch sopverhaal is, wat in andere boeken wel het geval is. Wat dat betreft zijn de relaties tussen de personages logischer en stabieler.

Faking it is een prima romantisch new adult verhaal dat los te lezen is van het eerste deel, maar wel terugkomende elementen heeft. Het is voor mij geen uitspatter binnen het genre, maar was voldoende leuk om me te vermaken.

faking it

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Faking It (Losing It #2) – Cora Carmack

  1. Ik heb dus exact hetzelfde probleem met dit genre. Gek vermits een chicklit vaak ook eenzelfde verhaallijn vormt én er in een dystopische vaak dezelfde thema’s worden gebruikt. Toch heb ik bij New Adult boeken veel sneller dat ‘dat hebben we al enkele keren gezien’-gevoel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.