Rage (Stormheart #2) – Cora Carmack

Geplaatst op 11 juni 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rage (Stormheart #2) – Cora CarmackRage door Cora Carmack
Ook door deze auteur: Losing it
Serie: Stormheart #2
Andere boeken in deze serie: Roar
Uitgever: Tor | Augustus 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 460
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Princess or adventurer.

Duty or freedom.

Her Kingdom or the Stormhunter she loves.

If Aurora knows anything, it's that choices have consequences. To set things right, she joins a growing revolution on the streets of Pavan.

In disguise as the rebel Roar, she puts her knowledge of the palace to use to aid the rebellion. But the Rage season is at its peak and not a day passes without the skies raining down destruction. Yet these storms are different—they churn with darkness, and attack with a will that’s desperate and violent.

This feels like more than rage.

It feels like war.

Vanwege gezondheidsredenen duurde het even voor Rage, het vervolg op Roar, kon verschijnen. Ik keek erg uit naar dit boek, want de magie sprak me aan en ik vond het eerste deel erg spannend. Ik hoopte maar dat het vervolg me net zo omver zou blazen als het eerste deel!

Aurora is prinses, maar ook Stormhunter en die twee tegelijk zijn kan niet. Ze wordt gedwongen te kiezen: prinses of avonturier, plicht of vrijheid, haar koninkrijk of de man van wie ze houdt. Haar keuzes zullen consequenties hebben… Ze voelt zich dan ook gedwongen om zich aan te sluiten bij de groeiende groep rebellen. En ondertussen nemen de stormen aan…

Ik heb wat wisselende gevoelens bij Rage. Ik vond het geen slecht boek, maar het pakte me op een of andere manier toch minder. Het was wel leuk, maar waar ik echt borrelde van spanning bij het eerste deel, miste ik dat hier een beetje.

Rage voelde als een vrij standaard fantasy, waarin de personages terugvallen in stereotypering. En dat is absoluut niks slechts, maar ik zoek graag naar verrassingen en die kwam ik wat minder tegen. Misschien komt het omdat er lang tussen de boeken zat, of misschien heb ik in de tussentijd meer dingen gelezen die me meer interesseerde. Helaas is er ook al veel van het boek weggezakt, wat extra onderstreept dat het niet mega veel indruk heeft gemaakt.

Een paar dingen die wel echt nice zijn aan het boek: de mannen (ja sorry) en het einde. Het einde was sterk. Verder heeft het boek qua plot last van het ’tweede boek syndroom’ zoals we dat noemen. Het kabbelt maar een beetje voort en aan het eind zijn we eigenlijk niet veel verder. Zowel qua plot niet als qua ontwikkeling niet. En dat is jammer, want het had groots kunnen zijn.

Ik hou van het concept van de stormen en hun magie. Ik vind stormen zelf ook altijd groots en indrukwekkend. Ik had echter het eerste boek moeten herlezen om echt van Rage te kunnen genieten. En dat vind ik jammer. (Ik ben voor een korte samenvatting in elk vervolg!) Er gebeurde te weinig en mijn hoge verwachtingen kwamen niet uit.

Meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt. Ik wil – als het derde boek verschijnt – de hele serie wel herlezen om er hopelijk meer van te kunnen genieten.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.