Renata (Middernacht #5) – Lara Adrian

Geplaatst op 16 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Renata (Middernacht #5) – Lara AdrianRenata Serie: Middernacht #5
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
| februari 2014
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789024562794
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Renata is een van de dodelijkste krijgers die er is, maar haar geïsoleerde leventje wordt plots op zijn kop gezet als ze een goudblonde vampier ontmoet die haar een wereld in lokt vol gevaar en verlangen. Nikolai kickt erop om wraak te nemen op de vijanden van de Broederschap, maar zijn volgende doelwit is moeilijker te bereiken dan anders. Een vrouw staat hem in de weg, de verleidelijke en dodelijke bodyguard van zijn doelwit, Renata...

De middernacht boeken zijn sexy. Vampiers worden vaak geassocieerd met seks en lust en daar heeft Lara Adrian prima op ingespeeld met haar Middernacht-serie, waar ik ondertussen Renata, het vijfde boek van heb gelezen. In mijn vorige recensie liet ik al weten dat – ongeacht dat de basis best wel herhalend is – het toch steeds prima weg blijft lezen. Het gevoel dat ik echt al heel lang in die wereld zit – zonder mezelf te vervelen – is nog steeds aanwezig.

Dit boek draait om Nicolai en Renata. Renata is een sterkte vrouw die al weet van haar status, omdat zij door een hoge vampierpief gedwongen wordt zijn lijfwacht te zijn. Dit doet ze mede om het meisje Mira te beschermen, wat ook een stamvrouw is. Door toeval en een moordaanslag lopen Renata en Nicolai elkaar tegen het lijf en zijn ze gedwongen met elkaar samen te werken.. En natuurlijk komt van het een het ander.

Hoewel de vorige boeken ook meer draaide om de ontwikkeling van vrouw tot stamvrouw, is dit bij dit boek minder aanwezig en draait het vooral om de actie en de achterliggende gebeurtenissen. Dit vind ik erg sterk, omdat je daardoor echt meer het idee hebt dat er een achterliggend en overstijgend verhaal is.

Wat me voor het eerst wel echt een beetje stoorde is hoe gemakkelijk de personages zich op elkaar storten qua seks. Niet dat het vervelend is, maar het gebeurt al vijf boeken lang en ze houden na één keer vrijen al van elkaar. Zelfs die vampierband kan me daarin niet meer overtuigen. Ik had gewoon graag iets meer gezien van een opbouwende relatie. Meer tijd om elkaar te leren kennen… snap je?

Het boek leest weer net zo vlotjes als zijn voorgangers en biedt een enorme dosis spanning en erotiek. Gelukkig is het echt niet zoals in 50 tinten dat elke pagina het woord piemel en tiet bevat. Het is echt wel subtiel. Maar steamy wanneer het uiteindelijk gebeurt. Vooral het achterliggende verhaal en de manier waarom Adrian de vampiermaatschappij heeft opgezet vind ik erg sterk. Hoe meer je leest, hoe meer je over die wereld te weten komt. Heerlijk!

Ondanks de instaseks vind ik het nog steeds een heerlijke serie. Wat is nou beter dan een avondje op de bank met een boek als dit op je schoot? Heb je bijvoorbeeld echt genoten van Halverwege het graf? Dan is deze serie ook echt een aanrader.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.