Redeemed (House of Night #12) – P.C. Cast & Kristin Cast

Geplaatst op 3 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Redeemed (House of Night #12) – P.C. Cast & Kristin CastRedeemed Serie: The House of Night #12
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| oktober 2014
Aantal pagina's: 310
ISBN: 9781905654932
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In the final electrifying novel in the HoN series, Neferet has finally made herself known to mortals. A Dark Goddess is loose on Tulsa and the world. No single vampyre is strong enough to vanquish her - unless that creature has the power to summon the elements as well as the ability to wield Old Magick. Only Zoey Redbird is heir to such power...but because of the consequences of using Old Magick, she is unable to help. Find out who will win and who will lose in this epic battle of Light versus Darkness.

The House of Night series is an international phenomenon. With more than 12 million copies in print, rights sold in thirty-eight countries to date, and relatable, addictive characters, this series is unstoppable. Now, in the final instalment of the series, Zoey and her friends face the ultimate battle with evil which will determine the fate of the world, both human and vampyre.

Dit is hem dan, Redeemed, het twaalfde en laatste deel van de populaire House of Night-serie. Een serie waar ik toch altijd gemengde gevoelens bij had, maar waarvan ik wel het geluk kreeg de schrijfster te ontmoeten. Zij motiveerde me ook de novellen te willen lezen, maar verzekerde me vooral dat het laatste boek emotioneel zou zijn. De novellen heb ik nog niet gelezen, ondanks het advies dat wel eerst te doen. Ik wilde gewoon het einde weten.

Maar was het boek echt dat emotionele spetterende einde wat me beloofd was? Nee, dat niet. Het was een goed einde, dat wel.. Maar al een aantal delen wordt er naar een spetterend en bloedstollend einde geleefd, en dat bleef een beetje uit. Het ging me te snel en er ging veel te veel ‘bla bla’ aan vooraf. Daarnaast heb ik er grote moeite mee hoe makkelijk de personages omgaan met het verlies dat ze hebben moeten meemaken door toedoen van Neferet. Hun vrienden, dood, lijken er niet meer toe te doen.. Wat raar is, want al die 12 boeken, vertellen eigenlijk maar een verhaal van een paar maanden.

In die maanden heeft Zoey een tal van vriendjes versleten, sommige hebben het niet eens overleefd.. Daarnaast verliest ze nog meer heel erg belangrijke mensen in haar leven.. Maar het enige wat er toe doet is dat ze zich eindelijk wat volwassener gedraagt.

Wat ik ook erg miste is de stem van de andere personages die deze serie nog enigszins boeiend maakte; zoals Stevie Rae. Hierdoor had ik niet het idee dat alle plotlijnen helemaal goed uitgewerkt zijn. Ik voel me dan ook niet bevredigd bij het einde. Ik mis gewoon nog antwoorden. Alsof er nog te veel open ligt. Bij zo’n lange serie vind ik eigenlijk dat dit niet moet kunnen. Zeker bij enorm grote fans, weet ik niet of dit nou echt zal voldoen.

Aan de andere kant vind ik het wel weer heel fijn dat het nu afgerond is.. En dat ik niet constant hoef terug te denken aan ‘weer een serie die ik niet voltooid heb.. hoe gaat het nou aflopen?’. Ja, ik wil de novellen wel lezen, voor de extra informatie, maar voor mij is het verhaal nu wel compleet. Niet zo compleet als ik zou willen, maar jullie snappen mijn punt.

Waar ik wel heel blij mee ben is de manier hoe de magie en de legenden van het geloof die zo belangrijk zijn voor de Vampyre-wereld in het verhaal zijn verweven. Wat mij betreft is de hoeveelheid in dit boek echt perfect. En de ontwikkeling van ‘oh, dit is nieuw’ naar ‘ik weet wat ik doe’ over de gehele serie vind ik (op dit specifieke vlak) erg goed. Vooral daarin zie je de research die P.C. in haar boeken heeft gestoken.

Al met al vond ik Redeemed een aardig slotdeel. Niet heel spectaculair, omdat het wat mij betreft wel wat grootser had gemogen, maar wel aardig. De poespas aan het begin van het boek had van mij echter niet gehoeven.. ik had liever gehad dat het einde wat meer gerekt werd tot echt een spannend en emotioneel einde. Want mijn ogen bleven erg droog bij dit boek, terwijl ik toch echt wel een huilebalk ben qua verhalen.

Maar he, ik kan nu in ieder geval wel zeggen dat ik weer een serie heb voltooid!

three-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

7 responses to “Redeemed (House of Night #12) – P.C. Cast & Kristin Cast

  1. Ik ben jaren geleden begonnen in deze serie, en gestrand bij boek 5 geloof ik. Ik begon me zo te ergeren aan Zoey als personage. Maar helaas met mijn vreselijk dwang om series uit te lezen, ben ik stiekem toch wel erg benieuwd naar de rest haha

  2. Marilyn

    Na 12 delen was ik vooral blij dat er eindelijk een einde was.
    Ik kwam ook moeilijk door de delen van uit Nefereth’s POV maar de rest las vlot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.