Pumpkin (Dumplin’ #3) – Julie Murphy

Geplaatst op 8 mei 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Pumpkin (Dumplin’ #3) – Julie MurphyPumpkin door Julie Murphy
Ook door deze auteur: Dumplin
Uitgever: Balzer + Bray | Mei 2021
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9780062880475
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Waylon Russell Brewer is a fat, openly gay boy stuck in the small West Texas town of Clover City. His plan is to bide his time until he can graduate, move to Austin with his twin sister, Clementine, and finally go Full Waylon, so that he can live his Julie-the-hills-are-alive-with-the-sound-of-music-Andrews truth.

So when Clementine deviates from their master plan right after Waylon gets dumped, he throws caution to the wind and creates an audition tape for his favorite TV drag show, Fiercest of Them All. What he doesn’t count on is the tape accidentally getting shared with the entire school. . . . As a result, Waylon is nominated for prom queen as a joke. Clem’s girlfriend, Hannah Perez, also receives a joke nomination for prom king.

Waylon and Hannah decide there’s only one thing to do: run—and leave high school with a bang. A very glittery bang. Along the way, Waylon discovers that there is a lot more to running for prom court than campaign posters and plastic crowns, especially when he has to spend so much time with the very cute and infuriating prom king nominee Tucker Watson.

Waylon will need to learn that the best plan for tomorrow is living for today . . . especially with the help of some fellow queens. . . .

De Dumplin’ serie van Julie Murphy is een van mijn grootste guilty pleasures. De southern sfeer, maar toch vol met belangrijke thema’s als fatshaming, je dromen najagen en de queer community. En dat tegen een decor van dinner’s, highschool, prom, missverkiezingen en drag shows. Na de film werd mijn liefde voor de serie alleen maar groter. Dus toen ik Pumpkin voor een wel heel mooi prijsje tegenkwam, moest ik hem gewoon hebben. Het gaat namelijk over een jongen die zijn eerste stapjes in de dragwereld zet. #hyped

Waylon heeft altijd alles samen met zijn tweelingzus gedaan. Als hij erachter komt dat ze in het geheim een plaats aan een totaal andere universiteit heeft gekregen, is hij compleet van slag. In een soort rebelse actie maakt hij voor de grap een auditievideo voor de grootste drag tv-show (RuPaul inspired) ter wereld. Maar deze video lekt uit. Ook dat nog! En als het allemaal nog niet gek genoeg kan, wordt hij genomineerd voor prom queen. Waylon besluit als de trotste homoseksuele dikke jongen als hij is de boel eens op stelten te zetten.

Wat een heerlijk boek vond ik Pumpkin. Ik hoorde de Zuidelijke accenten gewoon tijdens het lezen en ik vond Waylon een fantastische hoofdpersoon. Op sommige momenten in het boek heeft hij nogal last van zelfmedelijden, maar dit vond ik eigenlijk een toevoeging aan zijn karakter. Als mens heb je immers te maken met tegenslagen en dat is soms nu eenmaal lastig te verwerken.

Ook in Pumpkin zien we oude bekenden terug. Dat vond ik genieten, zoals alles in elkaar verweven zat. Het zat hem in de kleine details, zoals dat Willowdean nog steeds met Bo is en een groot fan van Dolly Parton. Heerlijk.

Pumpkin zit vol grootste persoonlijkheden en dat maakte het verhaal zo heerlijk. Qua plot is het niet perse bijzonder, maar daar draait het ook helemaal niet om. Het draait om herkenbaarheid, gezien worden. Niet elke hoofdpersoon hoeft dun, hetero, moedig en leuk te zijn. Liever niet zelfs. Daarom was dit boek één groot feest. En dat was iets wat ik nu keihard nodig had.

Dit boek wist mij te helpen mezelf beter te voelen. Het is geen zwaar boek, maar luchtig en grappig. En daarom hoop ik dat er nóg meer boeken in deze serie zullen komen. Want eigenlijk wil ik er geen afscheid van nemen.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.