Precious Catastrophe (Perfectly Preventable Deaths #2) – Deirdre Sullivan

Geplaatst op 3 februari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Precious Catastrophe (Perfectly Preventable Deaths #2) – Deirdre SullivanPrecious Catastrophe door Deirdre Sullivan
Ook door deze auteur: Perfectly Preventable Deaths
Serie: Perfectly Preventable Deaths #2
Uitgever: Hot Key Books | September 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 418
ISBN: 9781471410680
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The utterly compelling and darkly magical sequel to award-winning author Deirdre Sullivan's PERFECTLY PREVENTABLE DEATHS

Look. Madeline. You've lost your soul. You've lost your freedom. You've lost a bit of your sister. What else could go wrong?

Catlin and Madeline are extraordinary sisters, living extraordinary lives - in a place that seems entirely ordinary, but which in fact seethes with secrets, both sacred and sinister. Ballyfran is a village where, for centuries, people who are not quite human have gathered. Catlin has already fallen foul of one such creature - a dark, vicious predator who almost killed her - and only Madeline giving up a part of her own soul was able to bring Catlin back from the brink of death.

Now, the girls are making their strange new lives: Catlin, haunted by what happened to her, is isolated and bereft; Madeline is learning ancient magics under the tutelage of local wise woman Mamó. Learning that magic isn't mindfulness and hats. It's work - hard work. And Madeline knows she has to keep watch. On her sister. On the things that happen. Notice things before they start to happen. And before long, they do ...

Perfectly preventable deaths was een van de meest verrassende, sfeervolste en magische boeken die ik las. De indringende sfeer, de onderhuidse spanning en de Ierse setting maakte het dat ik het een heerlijk boek vond. En toch had ik er geen idee van dat er een tweede deel is verschenen! Precious Catastrophe gaat verder waar deel één is gestopt en beloofde nog meer magie, nog meer mysterie.

Catlin en Madeline zijn geen gewone zussen. Madeline is slachtoffer geworden van een duister wezen en Catlin heeft een stukje van zichzelf opgeofferd om haar zus te redden. Ze moeten wennen aan hun nieuwe leven in het kleine dorpje Ballyfran, waar vanalles aan de hand is. Catlin is nog steeds in de leer bij Mamó en leert haar magische krachten onder de knie te krijgen. Beide zussen weten dat ze op moet letten. Op elkaar. Op wat er kan gebeuren. Want gevaar ligt nog altijd op de loer.

Het was alweer een tijdje dat ik het eerste deel was, dus ik was best bang dat ik moeite zou hebben om in Precious catastrophe te komen. Niets bleek minder waar: ik zat er zo weer in en genoot er met volle teugen van. Deirdre Sullivan is er perfect in geslaagd een sfeer neer te zetten waar ik geen genoeg van kon krijgen: duister, magisch, gevaarlijk. En dat allemaal supergoed passend bij het Ierse landschap. (Ja, ik kreeg er een beetje heimwee van).

Het verhaal is duister en twisted. Het is geen gezellig sprookjesverhaal kan ik je beloven. En daarom vond ik het zo vet: omdat niet alles constant goed afloopt. Ik heb er enorm van genoten en de onderhuidse spanning bleef nog lang nasudderen.

Wat ik zo knap vind is dat de traumatische ervaringen van beide meisjes zo goed zijn neergezet en zo’n belangrijke rol in het verhaal krijgen, zonder dat het verhaal alleen maar daarover lijkt te gaan. Je ziet de meiden emotioneel gezien groeien als onderdeel van het verhaal.

Naast de ontwikkeling van de meiden leren we ook meer over Ballyfran en diens inwoners. Ballyfran is bijzonder atmosferisch neergezet en biedt het toneel voor heel veel mysterie. Rondom de plek, maar vooral rondom iedereen die er woont. Er dat vond ik echt heel vet, want ik wilde álles weten.

Ik heb meer genoten van Precious catastrophe dan ik voor mogelijk had gehouden. Ik was heel erg bang dat ik niet in het boek kon komen en dat ik deel één zou moeten herlezen om alles te snappen. Gelukkig was deze angst onterecht: ik zat er meteen in en kon niet stoppen met lezen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.