Perfectly Preventable Deaths – Deirdre Sullivan

Geplaatst op 16 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Perfectly Preventable Deaths – Deirdre SullivanPerfectly Preventable Deaths door Deirdre Sullivan
Ook door deze auteur: Precious Catastrophe
Uitgever: Hot Key Books | Mei 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9781471408236
Uitgave: eBook
Goodreads
four-half-stars

Everyone in Ballyfran has a secret, and that is what binds them together…

Fifteen-year-old twins Madeline and Catlin move to a new life in Ballyfran, a strange isolated town, a place where, for the last sixty years, teenage girls have gone missing in the surrounding mountains.

As distance grows between the twins - as Catlin falls in love, and Madeline begins to understand her own nascent witchcraft - Madeline discovers that Ballyfrann is a place full of predators. Not only foxes, owls and crows, but also supernatural beings who for many generations have congregated here to escape persecution. When Catlin falls into the gravest danger of all, Madeline must ask herself who she really is, and who she wants to be - or rather, who she might have to become to save her sister.

Dark and otherworldly, this is an enthralling story about the bond between sisters and the sacrifices we make for those we care about the most. For fans of Frances Hardinge and Laure Eve.

Toen ik bij Donner tussen de boeken aan het scharrelen was, viel mijn oog op de prachtige kaft van Perfectly Preventable Deaths van Deirdre Sullivan. Uiteindelijk kocht ik het boek niet en had ik wel een beetje spijt. Maar toen kreeg ik de kans om het boek alsnog te lezen. CHILL!

De tweeling Madeline en Catlin verhuizen met hun moeder naar het huis van hun nieuwe stiefvader in een klein dorpje in de bergen van Ierland. Nou ja, huis, het is een waar kasteel. Wat ze echter nog niet weten is dat iedereen in het dorp Ballyfran een geheim heeft. In de afgelopen 60 jaar zijn er al heel wat meiden verdwenen en vermoord in de bergen. De meiden aarden maar moeilijk op school. Catlin wordt verliefd en Madeline komt erachter dat ze misschien wel magische krachten heeft. En net die magische krachten laten haar zien dat er meer op jacht is dan vossen en uilen. Als haar zus verdwijnt, moet Madeline een moeilijke keuze maken.

Perfeclty Preventable Deaths is een bijzonder boek. Hoewel de tweeling 15 is, voelt het boek absoluut niet kinderachtig. Er gebeuren namelijk best wel wat heftige dingen. Denk aan moord, aanranding, mishandeling en meer van dat soort zaken. Dit is geen boek voor jonge lezers, maar des te meer voor fans van hekserij, Ierland en mysterieuze boeken als Wink Poppy en Midnight en De Graces.

Ik heb echt genoten van het boek. Het toffe vind ik namelijk dat er verschillende hoofdzaken zijn: nieuw op school, ontluikende hekserij, moorden die worden gepleegd, de band tussen een tweeling. Alles is even belangrijk en niks wordt overschaduwd. Elke lezer zal zelf bepalen wat het meest belangrijk is en dat is ontzettend knap.

Constant had ik het gevoel dat elk woord zorgvuldig was gekozen, zodat de fantastische sfeer optimaal werd overgebracht. Je voelt de Ierse atmosfeer in de lucht hangen en het is net alsof je er zelf bij bent. Ik heb er ontzettend van gesmuld; dit boek is op allerlei vlakken precies wat ik leuk vind.

Hoewel niet alle zaken even verrassend waren, heb ik me enorm vermaakt met het lezen. Ik was erg benieuwd hoe het verhaal zich zou gaan ontwikkelen en of dat geen zou gaan gebeuren wat ik verwachtte. Heerlijk!

Het boek begint spannend, maar heeft in het midden toch een beetje een dipje. Dan kabbelt het een beetje voort en vraag je jezelf af waar de actie blijft. De zusjes hebben vooral ruzie en hoewel dit echt heel overtuigend is uitgewerkt, was het op den duur misschien ook wat vermoeiend? Gelukkig keerde de spanning al snel terug.

Perfectly Preventable Deaths is een ultiem Iers gothic verhaal. Ik vond het fantastisch.

Droom jij ook van een Iers landschap, logeren in een kasteel en een onderliggende spanning van het bovennatuurlijke? Durf jij wel te griezelen? Dan is Perfectly Preventable Deaths iets voor jou. Ik vond het een heel bijzonder boek en ga zeker nog een fysiek exemplaar aanschaffen.

four-half-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.