Phobos⁴ (Phobos #4) – Victor Dixen

Geplaatst op 7 juli 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Phobos⁴ (Phobos #4) – Victor DixenPhobos4 door Victor Dixen
Ook door deze auteur: Phobos
Serie: Phobos #4
Andere boeken in deze serie: Phobos
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Juli 2021
Genres: Sciencefiction, Young Adult
Aantal pagina's: 450
ISBN: 9789492585745
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Lancering van de onlinekanalen van de pioniers over 3 seconden... 2 seconden… 1 seconde… Ze hebben moeite om hun weg opnieuw te vinden. Ze zijn de laatste overlevenden van het Genesisprogramma. Nadat ze een woestijn vol eenzaamheid doorkruisten, worden ze nu overspoeld door een wervelvind aan media-aandacht. Zij heeft moeite om op adem te komen. In de ban van vragen zonder antwoord weigert Léonor elke vorm van lof en negeert ze alle camera’s. Is het gevaar op de blauwe planeet echt voorgoed geweken? Zijn de geheimen die hen achtervolgden op de rode planeet begraven? Wat als alles nu eens opnieuw veranderde in het hele zonnestelsel? Hun angst laat hen balanceren op het randje van verstikking; het blijft te vroeg om opgelucht adem te halen. Victor Dixen, die al twee keer de ‘Grand Prix de l’Imaginaire’ won, is terug met het laatste deel in deze internationale bestsellersaga die je de adem beneemt.

Nadat we een paar jaar geleden konden genieten van Léonor en de andere prioniers op Mars, werd het vierde en laatste deel van de serie, Phobos4, nooit in het Nederlands (of Engels) uitgebracht. Gelukkig brengt Dutch Venture Publishing daar nu verandering in! Zij brengen in juli 2021 dit langverwachte deel alsnog op de markt! En aangezien ik ook reuze benieuwd was naar het einde was ik erg blij dat ik ook mee mocht doen met de blogtour.

De prioniers zijn – bijna allemaal – veilig teruggekomen op aarde. En nu het Genesisprogramma van de baan is, besluiten meerdere prioniers een eigen kanaal te beginnen. Ze worden bedolven onder een golf van media-aandacht en de kijkers schuwen er niet van om de diepste meest duistere geheimen op te rakelen. Kunnen de pioniers dit aan, of zal hun verleden hen inhalen.

Ik hou het bewust vaag in bovenstaande samenvatting, want Phobos4 zit vol met wendingen en achtergrondinformatie over de personages. Meer dan ooit gaan we de diepgang in en leren we bijvoorbeeld eindelijk wat Léonor als kind is overkomen. Of hoe het nu zit met Kelly’s marsziekte. Het boek bindt de losse eindjes aan elkaar en dat werkt erg goed.

Het is wel een dik boek: meer dan 600 pagina’s als ebook. Af en toe had ik het idee dat ik twee boeken las, met op de eerste helft een hoogtepunt en op het einde. Na het eerste punt vroeg ik me af wat er nog meer te vertellen was en moest ik even opnieuw in het verhaal komen. Echter was het het lezen meer dan waard en kwam het allemaal goed. Ik zat op den duur zo in het verhaal dat ik door moest blijven lezen.

Af en toe wordt er zonder aankondiging gewisseld van POV (point of view), waardoor ik soms echt moest schakelen. Op den duur raakte ik eraan gewend, maar ik ben meer dan eens teruggebladerd om de titel van het hoofdstuk opnieuw te lezen.

Hoewel het verhaal plottechnisch erg goed in elkaar zat en je als lezer bevredigende antwoorden geeft, vond ik de dialogen soms wat stijf. Wellicht is dat de vertaling: in vrijwel alle gevallen werd er jou gebruikt in plaats van je. ‘Hoe gaat het met jou?’ is natuurlijk goed, maar op den duur voelde het wat stroef. Het voelde wat formeel en op sommige plaatsen paste dit heel goed en op andere plekken had de informelere je prima gestaan. Maar nu ben ik wel aan het muggenziften hoor! Het viel me in ieder geval wel erg op tijdens het lezen.

Ik ben erg blij dat ik Phobos4 heb kunnen lezen. Het was een erg fijn boek en ik ben blij dat ik eindelijk de antwoorden heb gekregen waar ik zo heb zitten wachten! Fan van de serie? Dan wil je dit boek absoluut ook lezen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Phobos⁴ (Phobos #4) – Victor Dixen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.